Marius Vizer, a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke videoüzenetben szólt a világ öt kontinensén élő judocsalád valamennyi tagjához.



Az elnök kifejezte támogatását a 2020-as tokiói olimpia kapcsán bejelentett új dátummal kapcsolatban. Marius Vizer szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB), a japán kormány és az ötkarikás játékok szervezőbizottsága „bölcs döntést hozott” a halasztással. Amint ismeretes: hétfőn bejelentették, hogy az elhalasztott tokiói olimpia megnyitójára 2021. július 23-án kerül sor, a judotorna egy nappal később kezdődik majd a japán fővárosban.

A judo egyike azon sportágaknak, amelynek olimpiai kvalifikációs periódusát súlyosan megzavarták a koronavírusjárvány okozta törlések és halasztások, az elnök arról tájékoztatott, hogy már megkezdődtek az egyeztetések a kvalifikációs sorozat folytatásáról.




„Megbeszélést kezdtünk a NOB sportosztályával együttműködve, a következő stratégiával kapcsolatos összes kérdést megvitatjuk, és erről a lehető leghamarabb értesítjük a judocsalád tagjait” – mondta Marius Vizer.

Az IJF április 30-ig már lemondott minden kvalifikációs eseményt – többek között az oroszországi Grand Slamet, a marokkói, a grúziai és a törökországi Grand Prix-t – de várhatóan további törlésekre kerül sor a nemzetközi versenynaptárban, hiszen napról napra egyre több vírusos megbetegedésről érkezik hír a világ minden tájáról.

Az utazások és a csoportos összejövetelek korlátozásai – sok országban így törekednek a vírus terjedésének megfékezésére – megnehezítik a sportolók felkészülését is.

„Remélem, hogy a világ valamennyi judósa a családjával együtt biztonságban van, bízom benne, hogy mindannyian vigyáznak magukra ebben a nehéz időszakban, és amint befejeződik ez a kritikus helyzet, újraindíthatjuk versenyeinket és tevékenységeinket – mondta a videóban Marius Vizer. – Szeretném kifejezni a magam és a Nemzetközi Judo Szövetség szolidaritását minden, a válság által érintett ország és régió számára.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: IJF
Insidethegames
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)