Új becenevet kapott a japán judoválogatott, amely ezentúl Godzilla Japán néven szerepel, legalábbis a 2019-es tokiói világbajnokságon és a 2020-as ötkarikás játékokon.




Az új kabalafigurát sajtótájékoztató keretében „mutatták be” a nagyközönségnek, az eseményen jelen voltak a japán válogatott kapitányai – Inoue Koszei és Maszucsi Kacujuki – is.

A Godzilla (eredeti japán nevén Godzsira) a filmvilág egyik legismertebb és „legnépszerűbb” szörnye, amely 1954-ben, a japán Toho stúdióban kezdte világhódító pályafutását, 1998-ban ez alapján készítettek egy szuperprodukciót Hollywoodban.



Az Összjapán Judo Szövetség sajtóeseményén Inoue Koszei megjegyezte, bízik benne, hogy a japán válogatott Godzilla szupererejét érezve szerepelhet majd a tokiói olimpián.

A megállapodást a Toho stúdió kezdeményezte, s a japán judoszövetség sokáig nem akart kötélnek állni, többen is attól tartottak, hogy Godzilla „üzenete” nem képviseli megfelelően a judo értékeit, végül mégis létrejött az együttműködés, amely máris óriási reklámot kapott Japánban.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: Mainichi)