A mittersilli edzőtáboroz utolsó tréningjén szenvedett súlyos sérülést a belgák olimpiai bronzérmes, Európa-bajnok judósa, Dirk Van Tichelt. Akár a tokiói indulása is veszélybe kerülhet.




Az antwerpeni sportoló keresztszalag-szakadást szenvedett, február elején kés alá kell majd feküdnie, az orvosok véleménye szerint legalább hat hónapos kényszerpihenő vár rá. Ez azt jelenti, hogy Van Tichelt kénytelen lesz kihagyni a minszki Európa Játékokat, és kérdéses, hogy tatamira léphet-e az augusztus végi tokiói világbajnokságon.

Az olimpiai kvalifikációs rangsorban egyelőre az 59. helyen áll, meglehetősen nagy hátrányban a „befutó” helyektől, sérülésével nagyon nehéz helyzetbe kerül az olimpiai kvalifikációban.

A harmincnégy esztendős belga judolegenda 2008-ban szerzett kontinensbajnoki címet, 2016-ban pedig olimpiai bronzérmes lett, de van két világbajnoki bronzérme is. Sok borsot tört már az orrunk alá, 2008-ban például ő győzte le az Európa-bajnoki elődöntőben a világ- és Európa-bajnok Braun Ákost – elütve ezzel a pekingi olimpiai szereplés lehetőségétől –, a riói olimpia bronzmeccsén pedig Ungvári Miklós lepte meg földharcban, megszerezve így az ötkarikás dobogós helyet a magyar judós elől.

Természetesen ettől függetlenül is mielőbbi felépülést kívánunk a belgák nagy bajnokának!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: DH.be)