A 2020-as tokiói olimpia előtt már csak egy világbajnokságra kerül sor: 2019-ben éppen a japán fővárosban. A judo augusztusban hazatér a tokiói Nippon Budokan szentélyébe.




Az idei tokiói világbajnokság plakátja. Kattints a nagyobb méretért!


A nyolc napos esemény egyben hivatalos tesztversenye is lesz a 2020-as tokiói olimpiának, ugyanazon az ikonikus helyszínen, amelyben egy évvel később az ötkarikás judotorna hősei harcolnak majd az érmekért.

A Nippon Budokant a sportág olimpiai bemutatkozására, az 1964-es tokiói játékokra építették, és itt látják majd vendégül 2020-ban az egyik legsikeresebb olimpiai sportág képviselőit.

A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) jóslata szerint a 2019. augusztus 25-én rajtoló esemény lesz minden idők legnagyobb világbajnoksága, amelyen az aranyérmesek nem csak a piros hátszám viselésének jogát vívják ki, hanem abban is biztosak lehetnek, hogy kiemeltként várhatják majd az olimpia sorsolását.




Judo bemutató a legendás Nippon Budokan tatamiján


Már az is eldőlt, hogy az érmes csatákat, az úgynevezett Final Blockot helyi idő szerint késő délután rendezik majd meg, mert a küzdelmeket élőben közvetíti majd a japán nemzeti televízió, így várhatóan a sportágat jól ismerő nézők milliói követik majd a történteket Japánban és szerte a világon.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Forrás: IJF)