A román fővárosban rendezték meg a hétvégén a klubcsapatok szupertornáit, a Judo Bajnokok Ligáját és az Európa Ligát. A rangos eseményen nem lépett tatamira magyar judós.




Tizenhárom ország harmincöt csapata mérkőzött meg az idei csapatbajnoki címekért, a Bajnokok Ligája és az Európa Liga serlegeiért. A rangosabb tornán, a Bajnokok Ligájában a portugál Sporting Lisszabon nagy meglepetésre a címvédő orosz Javara Néva együttesét is legyőzve megszerezte az első helyet a férfiaknál. Érdekesség, hogy a bronzérmes Edelweiss Groznij színeiben hosszú idő után újra tatamira lépett a sportág klasszisa, az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Iliasz Iliadisz is.



A nőknél két francia együttes csatázott a fináléban, s végül a Flam 91 Longjumeau-Massy szerezte meg az első helyet – a Florent Urani vezette együttes a tavalyi Európa Liga megnyerése után indulhatott a Bajnokok Ligájában.


Bajnokok Ligája

FÉRFIAK
1. Sporting Lisszabon (portugál)
2. Javara Néva Szentpétervár (orosz)
3. Crvena Zvezda (szerb)
3. Edelweiss Groznij (orosz)

NŐK
1. Flam 91 Longjumeau-Massy (francia)
2. JC Pontault Combault (francia)
3. JC Vinkovci (horvát)
3. Galatasaray (török) Red Star Club de Champigny



Az Európa Ligában a mindössze két hónapja alapított grúz Golden Gori a papírformának megfelelően megszerezte az első helyet a férfiaknál, a nőknél pedig francia csapatok csatáztak az aranyért, végül a Red Star Club de Champigny vitte el az aranyérmet.


Európa Liga

FÉRFIAK
1. Golden Gori (grúz)
2. Etoile Sportive Blanc Mesnil (francia)
3. Ratyiborec Jekatyerinburg (orosz)
3. Flam 91 Longjumeau-Massy (francia)

NŐK
1. Red Star Club de Champigny (francia)
2. Etoile Sportive Blanc Mesnil (francia)
3. Sainte Genevieve SJC (francia)
3. Ratyiborec Jekatyerinburg (orosz)



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: EJU
Fotó: EJU, Ruo Telmo Romao)