Az Osztrák Judo Szövetség pályázata sikerrel járt: 2021-ben Bécsben rendezik meg a világbajnokságot. A szomszédos ország már kétszer vendégül látta a sportág csúcseseményét.




1975-ben Bécsben rendezték meg a férfi világbajnokságot, 1984-ben pedig a nők világbajnokságának adott otthont az osztrák főváros.

Bécs neve egyébként is jól cseng a sportágban, 2006 és 2010 között Világkupa-viadalt rendeztek itt, 2010-ben emellett itt rendezték meg a felnőtt Európa-bajnokságot, amelyen a mieink remekeltek: két arany-, három ezüst- és két bronzéremmel Magyarország szerezte meg az első helyet az éremtáblázaton.




Joó Abigél (balról a második) a bécsi Eb-dobogó tetején


Az osztrák sportminisztérium pénzügyi garanciát vállalt a világbajnokság rendezése kapcsán.

Az osztrák judosportnak eddig négy felnőtt világbajnoka van: Peter Seisenbacher 1985-ben a férfi mezőnyben nyert, az első női világbajnokságon, 1980-ban New Yorkban pedig Edith Hrovat, Gerda Winklbauer és Edith Simon is a dobogó tetejére állhatott. Azóta Roswitha Hartl, Patrick Reiter, Sabrina Filzmoser és Ludwig Paischer is nyert világbajnoki érmet a sógoroknak.

Az idei világbajnokság házigazdája szeptemberben Azerbajdzásn fővárosa, Baku lesz, 2019-ben Tokió várja a világbajnoki mezőnyt, 2020-ban pedig az olimpia miatt nem rendeznek vb-t.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Judoinside
Fotó: EJU)