A Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) elnöke, Marius Vizer az egyik közösségi médiumban élőben válaszolt a hozzá intézet kérdésekre. A legérdekesebb témaköröket szemlézte a Judoinside.




Marius Vizer elárulta: a következő négyéves ciklusban Grand Prix-viadal házigazdája lehet Izrael, erről előrehaladott tárgyalásokat folytatnak a felek. Ugyancsak Grand Prix-t kaphat Kanada, a brazil szövetség pedig egy jövőbeni klubcsapat világbajnokságnak adhat majd otthont.

Az izraeli judósok más összefüggésben is szóba kerültek: az arab országokban rendezett IJF-események eredményhirdetése révén – a győztes izraeli judós számára nem húzták fel az izraeli lobogót és nem játszották el hazája himnuszát.

„Minden tőlünk telhetőt megteszünk azért, hogy a judoversenyeken minden résztvevő számára egyenlő jogokat biztosítsunk. Történelmi vagy politikai indítékok különböző országok között elsősorban a politikusokra és más nemzetközi szervezetekre tartoznak. A judo terén komolyan foglalkozunk ennek a megoldásán” – jelentette ki Marius Vizer.

Az IJF elnöke elmondta, azért is nagy erőfeszítéseket tesznek, hogy Észak- és Dél-Korea egyesített csapattal vegyen részt az azerbajdzsáni világbajnokságon. „Nagyon bizakodóak vagyunk, de még várjuk az Észak-koreai Judo Szövetség visszajelzését ezzel kapcsolatban.”

A nemzetközi szövetség vizsgálatot folytat a Grúz Judo Szövetség ügyében: a közelmúltban a sportolók tiltakozása miatt leváltották a grúzok elnökét, és a grúziai sportminisztérium visszaállította a szövetség korábbi irányítását. „Ez egy komoly kihívás számunkra, megpróbáljuk megérteni a Grúziában történteket. Mindig egyetértünk a változásokkal, hogyha azokről demokratikus úton, törvényesen döntenek, de egész más a helyzet, ha valamit kikényszerítenek. Vizsgálatot folytatunk ebben az ügyben, és igyekszünk mihamarabb levonni a megfelelő következtetéseket.”


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Judoinside
Fotó: MJSZ, Horváth György)