Igazi sztárparádé lesz az open-világbajnokságon! November 11. és 12. között a marokkói Marrákesben tér vissza az open-világbajnokság. A kétnapos versenyre legutóbb 2011-ben került sor, magyar judóssal a fináléban...



Az ötszázezer eurós összdíjazású verseny a judo legnagyobb sztárjait vonultatja fel. A Budapesten kilencedik vb-címét megszerző Teddy Riner még az idei esztendőben jubilálhat, ráadásul a tizedik világbajnoki arany igen jól is fizet, százezer euró a tét. Azonban nem lesz egyszerű dolga a franciák óriásának: az olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok Iliasz Iliadisz ugyan már visszavonult a versenyzéstől, most újra magára ölti versenyjudogiját, s a görög ász mellett, a pekingi olimpiai bajnok Naidan Tuvshinbayar, az olimpiai ezüstérmes Varlam Liparteliani, az open-világbajnoki ezüstérmes Bor Barna és az ifjú titán grúz, Guram Tusisvili egyaránt a végső győzelemre hajt.

 

A nyeremény eloszlása

Aranyérem: 100.000 euró (mintegy 30 millió forint!)
Ezüstérem: 50.000 euró
Bronzérmek: 25.000 euró
Ötödik helyezések: 10.000 euró
Hetedik helyezések: 5.000 euró
Legjobb tizenhatba való bekerülés: 2.500 euró


A női mezőnyben az előzetes nevezések alapján tizenhatan mérkőznek meg, s az esélyeket latolgatva a legnagyobb csatát a japán Aszahina Szara és az olimpia bajnok kubai Idalys Ortiz vívhatja.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)