Augusztus 12-én, a judósok számára kiírt utolsó versenynapon lép tatamira a nehézsúlyú Bor Barna. Nincs könnyű helyzetben, a végső sikerhez nagy valószínűség szerint a sportág eddigi legsikeresebb judósát, Teddy Rinert kellene legyőznie.




Világbajnoki ezüstérmes judósunk idén Havannában egy ezüstéremmel kezdte a szezont, majd a düsseldorfi Grand Prix-n és a bakui Grand Slamen szerzett érmet, egy-egy bronz formájában.




Döntőztek már, reméljük fognak is még!


A +100 kilogrammos súlycsoport abszolút favoritja a francia Teddy Riner. A londoni olimpia győztese már nyolc világbajnoki címnél jár. Éremgyűjteményében szinte csak arannyal találkozhatunk, így nem meglepő, hogy az utóbbi két évre visszatekintve, ahol elindult, ott nyerni is tudott.

A mi Bor Barnánk mellett, akik megpróbálnak Teddy Riner egyeduralmára törni: a japán Haraszava Hiszajosiaki idén a párizsi Grand Slam-viadalt megnyerte, míg Mexikóban, a World Masters-tornán a harmadik lett.

A vb-bronzérmes ukrán Jakiv Kammo két győzelmet jegyez idén, a düsseldorfi Grand Prix-n és a bakui Grand Slamen is ő bizonyult a súlysoport legjobbjának.

A holland Roy Meyer két ezüst- és két bronzérmet szerzett a 2016-os első félévben. A Grand Slam-tornákat nézve: Párizsban a harmadik, Bakuban a második helyen végzett. A tbiliszi Grand Prix-n ezüstöt, a mexikói World Mastersen bronzérmet akasztottak a nyakába.

A kétszeres Eb-ezüstérmes Or Sasson is remek formát mutat az olimpiát megelőzően. Ezüstérmes lett a párizsi Grand Slamen, a kazanyi Eb-n, és a World Masters-en, a tbiliszi Grand Prix-n pedig megnyerte az izraeli judós.

A román óriás, Daniel Natea sokaknak meglepetést okozva diadalmaskodott a guadalajarai World Masters-tornán, így a megszerzett hétszáz ponttal rögtön kiemelt pozícióban találta magát.

A Londonban bronzérmet nyerő, vb-ezüstérmes Rafael Silvának sokat számíthat majd a hazai pálya. Idén a tbiliszi és a samsuni Grand Prix-viadalokon szerzett bronzérmet.

Nem volna ildomos azt mondani, bárkinek is könnyű dolga lehet egy nehézsúlyú mezőnyben, a legnagyobb kérdés azonban az, hogy Ono Sohej után – a 73 kilogramm szupersztárja – sikerül-e valakinek ismét eldobnia Teddy Rinert?

 

A +100 kilogrammos olimpiai bajnokok


2012, London:
 Teddy Riner (franciai)
2008, Peking: Isii Szatosi (japán)
2004, Athén: Szuzuki Kejdzsi (japán)
2000, Sydney: David Douillet (francia)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016
Forrás: Judoinside.com
Fotó: IJF, Gabriela Sabau)