A hétvégén – péntektől vasárnapig – először rendeznek Grand Slam-viadalt az Egyesült Arab Emírségekben, a százötvennégyezer dolláros összdíjazású olimpiai kvalifikációs versenyen nyolc magyar judósért szoríthatunk. Abu-Dzabi néhány éve már GP-nek adott otthont, az idén pedig GS házigazda lesz. A rangos viadalra előzetesen hatvanöt ország több mint négyszáz judósa nevezett, s bár az indulói létszám bizonyára egy kicsit alacsonyabb lesz, a színvonalra aligha lehet majd panasz.

 




Csernoviczki Éva (balról a második) nyert először Grand Prix-t Abu-Dzabiban


A magyar színeket nyolc judós képviseli, pénteken lép tatamira Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) és Karakas Hedvig (57 kg, Honvéd-Kipex), szombaton szerepel Kiss Norbert (73 kg, Atomerőmű SE) és Csoknyai László (81 kg, Atomerőmű SE), vasárnap pedig Tóth Krisztián (90 kg, KSI SE), Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE) és Joó Abigél (78 kg, KSI SE) kerül sorra – tudtuk meg Nagy András szakágvezetőtől.

A csapattal tart az emírségekbe négy edző, Csernoviczki Csaba, Hangyási László, Pánczél Gábor és Toncs Péter, a masszőr Tóth István, de a bírók között is lesz magyar: Havasiné Fridrich Annamária kapott meghívást a Nemzetközi Judo Szövetségtől.



Abu-Dzabiban mindeddig remek eredményeket jegyezhettek a magyar judósok: a verseny alig fél évtizedes történetében Csernoviczki Éva (2009), Mészáros Anett (2009) és Joó Abigél (2011) révén már három magyar aranyérmet is jegyeznek, 2009-ben ifj. Nagysolymosi Sándor bronzérmes lett, 2012-ben Ungvári Miklós a londoni olimpia utáni első versenyén ezüstérmes lett, míg tavaly ugyanő bronzérmet szerzett az arab metropoliszban.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)