Csütörtöktől szombatig Üzbegisztán fővárosában rendezik meg az olimpiai kvalifikációs sorozat következő versenyét, a taskenti Grand Prix-t. A három napos viadalon öt magyar judós lép tatamira, a nyitónapon ketten lesznek érdekeltek.

   




Pénteken lép tatamira Taskentben az Eb-bronzérmes Krizsán Szabolcs (kékben)


Az asztanai Grand Prix-n remekül szerepeltek a mieink, két arany- és egy bronzéremmel az éremtáblázat második helyén zártak. Ezúttal kisebb létszámú csapatunk indul harcba, de a cél nem változik: minél több olimpiai kvalifikációs pontot szerezni Rióért... 


A magyar válogatott
Férfiak. 60 kg:
Burján László (Budaörsi SC). 66 kg: Hagyó Gábor (Honvéd-Kipex). 81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE). +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)


Az első versenynapon Burján László és Hagyó Gábor lesz érdekelt. A versenyzőket az edzők közül Hangyási László, Kovács Sándor és Toncs Péter is elkíséri. az eseményen sajnos nem lesz magyar bíró. A torna érmes mérkőzéseit az első két napon 14.00 órától élőben közvetíti a Sport2, szombaton pedig éjféltől felvételről sugározza a programot.

A mieink 2011-ben már szerepeltek a taskenti olimpiai kvalifikációs Világkupán, akkor Karakas Hedvig bronzérmet szerzett, Farkas Bálint pedig az ötödik helyen végzett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)