Augusztus utolsó hetében az oroszországi Cseljabinszkban rendezik meg az idei felnőtt világbajnokságot, az esztendő legfontosabb viadalát, amely egyben az olimpiai kvalifikációs sorozat egyik legfontosabb állomása is lesz. A magyar színeket tizenhárom judós képviseli.




Cseljabinszkban is Csernoviczki Éva kezd...


A válogatási elvek alapján Nagy András szakágvezető terjesztette a versenysport bizottság elé a névsort, amelyet az edzők grémiuma után a Magyar Judo Szövetség elnöksége is áldását adta.

A férfiaknál teljes lesz a csapatunk, vagyis kilenc judokát nevez a magyar szövetség. A 60 kilogrammban nem lesz indulónk (Burján László a harmadik számú tartalék), míg három súlycsoportban „duplázni” fogunk, vagyis két versenyzőnk is indul. Régen volt ilyen erős a férfi csapatunk, négy súlycsoportban is olyan harcosokat indíthatunk harcba, akik képesek lehetnek érmet szerezni a sportág csúcseseményén.


A magyar férfi csapat

66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex). 73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE). 81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex); Csoknyai László (Atomerőmű SE). 90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE); Vér Gábor (Honvéd-Kipex). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE); Fogasy Gergő (Kecskeméti JC). +100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE)
Tartalék: Ungvári Attila (81 kg, Közgép-Ceglédi VSE); Hagyó Gábor (66 kg, Honvéd-Kipex); Burján László (60 kg, Budaörsi SC)






A nőknél nem lesz tartalékunk, sőt, a lehetséges kilenc helyből csak négyet tudunk kihasználni. Legjobbjaink közül hiányozni fog az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, aki néhány nappal korábban Nancsingban az ifjúsági olimpián képviseli színeinket, továbbá vállsérülése miatt hiányozni fog az U23-as Európa-bajnok Szabó Franciska, és testvére, a junior világ- és Európa-bajnokságra készülő Szabó Katinka is. Friss hír, hogy a csapatba kerülő nagy visszatérő, a korábbi EYOF-győztes Hegedűs Dóra sem indul majd Cseljabinszkban. A csapat gerincét alkotó trió, Csernoviczki Éva, Joó Abigél és Karakas Hedvig neve lehet a garancia arra, hogy a hölgyeknél ne (se) zárjuk érem nélkül a vb-t.


A magyar női csapat

48 kg: Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya). 52 kg: Maros Barbara (Honvéd-Kipex). 57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex). 78 kg: Joó Abigél (KSI SE)


A csapatot Nagy András szakágvezető mellett Bíró Tamás, Csernoviczki Csaba, Hangyási László, Pánczél Gábor és Toncs Péter edző, dr. Hidas Péter keretorvos és Tóth István gyúró kíséri el Cseljabinszkba. A világbajnokságra az IJF sajnos nem jelölt magyar bírót. A csapathirdetéssel egyidőben az is eldőlt, hogy Magyarország sem a férfiaknál, sem a nőknél nem indítja együttesét a cseljabinszki vb utolsó napjára kiírt csapatversenyben.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)