Egy hét múlva a magyar fővárosra figyel a judovilág: június 21-én és 22-én a Papp László Sportarénában rendezik meg az olimpiai kvalifikációs sorozat első európai GP-versenyét, a Budapest Judo Grand Prix-t. Várhatóan ez a negyvenhét versenyző képviseli majd a színeinket.



Nagy András szakágvezető a rendelkezésünkre bocsátotta a végleges indulói keretet, amely szerint huszonöt férfi és huszonkét női judósunknak szurkolhatunk a budapesti viadalon. A magyar csapat rendezőként súlycsoportonként négy, vagyis összesen ötvenhat versenyzőt indíthatna, ám sérülés vagy nem megfelelő felkészültség miatt néhányan visszaléptek a szerepléstől.

Kérdéses még, hogy a magyar csapat legeredményesebb versenyzője, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros vb-bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós tatamira léphet-e jövő szombaton, a ceglédiek klasszisa vállsérüléssel bajlódik. Edzője, Bíró Tamás kifejtette: a két éves olimpiai kvalifikációs sorozat kezdetén még nem érdemes kockáztatni, csak akkor engedi indulni versenyzőjét, ha az kifogástalan állapotban lesz a jövő hétvégére.


A végleges indulói keret

FÉRFIAK
60 kg:
 Burján László (Budaörsi SC), Csizovszky Ferenc (KSI SE), Szabó Csaba (Kecskemtéi JC), Bartha Ákos (Miskolci VSC)
66 kg: Zámbori Bence (Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (UTE), Hagyó Gábor (Honvéd-Kipex), Végvári Martin (Mogyi-Bajai JC)
73 kg: Ungvári Miklós (Közgép-Ceglédi VSE), Kiss Norbert (Atomerőmű SE), Herédi Ákos (Budaörsi SC), Urbancsok Tamás (Honvéd-Kipex)
81 kg: Krizsán Szabolcs (Honvéd-Kipex), Csoknyai László (Atomerőmű SE), Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE), Köller Milán (Mogyi-Bajai JC)
90 kg: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (Honvéd-Kipex), Ohát Zalán (Atomerőmű SE), Kersics Dávid (Pécsi VSK)
100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Fogasy Gergő (Kecskeméti JC), Ömböli Renátó (Atomerőmű SE)
+100 kg: Bor Barna (Atomerőmű SE), Péntek Zoltán (Leányvár SE)

NŐK
48 kg:
 Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya), Pupp Réka (Atomerőmű SE), Vasárus Mária (Győri AC)
52 kg: Maros Barbara (KSI SE), Balogh Daniella (Mohácsi TE), Tóth Patrícia (Ippon Judo Tatabánya), Polgár Luca (Atomerőmű SE)
57 kg: Karakas Hedvig (Honvéd-Kipex), Szabó Katinka (Varga Cseppek), Keliger Bernadett (Közgép-Ceglédi VSE)
63 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC), Szabó Franciska (Varga Cseppek), Baczkó Bernadett (KSI SE), Polyák Krisztina (Kecskeméti JC)
70 kg: , Salánki Evelin (Ippon Judo Tatabánya), Hegedűs Dóra (Wadokai JC), Siroki Ibolya (Budaörsi SC), Mohácsi Szandra (Pécsi VSK)
78 kg: Joó Abigél (KSI SE), Czanka Bernadett (Havasi JC), Diviki Barbara (Leányvár SE)
+78 kg: Bodó Bernadett (Pécsi KSE)


{edocs}/images/stories/versenykiirasok/gpbp.pdf,640,1000{/edocs}

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)