Teddy Riner, Lasa Savdatuasvili, Majlinda Kelmendi, Macumoto Kaori, Nakaja Riki. Mondanak valamit ezek a nevek? Olimpiai aranyérmesek, világbajnokok, akik mind itt lesznek jövő hétvégén Budapesten. Ja és Ungvári Miklós, Csernoviczki Éva, Joó Abigél, Bor Barna, Karakas Hedvig, Gercsák Szabina, Tóth Krisztián, Krizsán Szabolcs, Csoknyai László, meg a többi magyar judós is...



A hét elejéig összesen ötszáz judós adta le jelentkezését az első Budapest Judo Grand Prix-re, s a szervezők szerint legalább ennyien mérlegelni is fognak, de könnyen lehet, hogy megközelítik majd a bűvös hatszázas számot, nevezések ugyanis még befuthatnak a kubai GP után.

Rengeteg neves judóst lehet felfedezni a nevezési listán, érdemes megjegyezni, hogy a sportág három meghatározó országa, Japán, Franciaország és Oroszország is igen erős csapattal érkezik, ugyancsak klasszisokkal van tele a grúz és az azeri férficsapat, no és ne feledkezzünk meg a mieinkről: várhatóan ötvenegyen képviselik színeinket (pontos névsorral hamarosan jelentkezünk)!

Eljön hát Magyarországra a judovilág krémje, hogy olimpiai kvalifikációs pontokért harcoljon, ezt az eseményt pedig neked sem szabadna kihagynod: június 21-én és 22-én a Papp László Budapest Sportcsarnokban percről percre végigkísérheted a küzdelmeket, élőben láthatod a világklasszisokat, autogramot is kérhetsz tőlük, különféle játékokon, sorsolásokon értékes nyereményekhez juthatsz, s tudod mit?! Ha judós vagy, mindez ingyen a tiéd!

A Magyar Judo Szövetség ugyanis a magyar judós család valamennyi tagja számára ingyenes belépést ajánlott fel a százezer dolláros összdíjazású viadalra, ehhez csupán regisztrálni kell. Ha judós vagy, s még nincs jegyed, fordulj a klubedződhöz, ő a regionális edzőn keresztül igényelheti meg a belépődet. Ha vidékről érkezel, s mindkét nap kijössz az Arénába, hálózsákos szállást találsz a nagy budapesti kluboknál.





Csak a rend kedvéért: a hétvégi havannai Grand Prix-n két arany-, két ezüst- és négy bronzérmet tartottak otthon a rendező kubaiak. Ungvári Mikiék hasonló bravúrokra készülnek, a magyar judósok meg akarják mutatni mindenkinek, hogy nem véletlenül emelkedett néhány év alatt ilyen magasra a sportág csillaga hazánkban. Ugye, nem akarsz lemaradni erről?!

Ha nem vagy judós, akkor is megnézheted a sportág egyik kiemelkedő eseményét, méghozzá kedvezményes jegyárak mellett: a napi belépő felnőttek számára ezer, gyerekeknek ötszáz forint, a kétnapos bérlet felnőtteknek ezerötszáz, gyerekeknek hétszázötven forint, jegyeket a helyszínen lehet majd vásárolni. Egyébként miért is nem vagy még judós?!



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás
EJU, Carlos Ferreira)