Három hét múlva Budapestre érkeznek a világ legjobb judósai, hogy a Papp László Sportarénában döntsenek ötvenhat érem, százezer dollár, no és több ezer olimpiai kvalifikációs pont sorsáról. Óriási mezőny várható a magyar fővárosba: a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) nevezési rendszerében már a hét elején meghaladta a négyszázat a regisztrált versenyzők száma!



Az első budapesti Grand Prix szervezői öt-hatszáz indulóra számítanak, s nagy öröm számunkra, hogy a mezőnyben súlycsoportonként négy fővel képviseltethetik magukat a magyar judósok, vagyis összesen ötvenhat sportolónkért szoríthatunk.

Reményeink szerint jó sokan szurkolnak majd június 21-én és 22-én a mieinknek, a Magyar Judo Szövetség mindkét versenynapra háromezerötszáz jegyet tett félre a szövetség tagjainak, versenyzőinek, a csemeték szüleinek, vagyis a teljes honi judós család tagjainak. A régiós edzők eddig kétezer jegyet igényeltek ebből a keretből, vagyis aki eddig nem jelezte, hogy szeretne nézőként részt venni a GP-n, az jelezze igényét egyesülete vezetőjénél.



A vidéki klubok számára fontos információ lehet, hogy június 21-én este megnyitják a budapesti egyesületek küzdőtereit, vagyis a tatamikon aludhatnak a judósok. Néhány napja tévesen arról számoltunk be, hogy a gyerekek ellátásáról is az MJSZ gondoskodik, ezért elnézést kérünk. Az azonban igaz, hogy valamennyi gyerek számára kedvezményes áron biztosítanak majd meleg ebédet mindkét versenynapon, erről az igényeket előzetesen kell majd leadni a régiós edzőknek.

Az MJSZ arra kéri a szurkolni érkező judósokat, edzőket, szülőket, hogy a délutáni program, vagyis a televíziós közvetítésekben szereplő mérkőzések idején tartózkodjanak a helyükön, s várják meg az utolsó eredményhirdetést, ezt követően kerül majd sor igen értékes ajándékok kisorsolására – a nyereményeket csak a regisztrált tulajdonosa személyesen veheti át, ha nem jelentkezik érte, azt újra kisorsolják a jelenlévők között.

A kérés amúgy nem véletlen: nem titok, hogy a magyar szövetség pályázni kíván a 2017-es felnőtt világbajnokság rendezési jogáért, ehhez a tavalyi budapesti Eb után a második komoly referencia lehet az idei Grand Prix. S nemcsak a tatamin akarjuk megmutatni, milyen erős a magyar judo, hanem a nézőtéren is...



A fizetős nézőknek is igyekszik kedvében járni az MJSZ, ugyanis kedvező áron kínálja majd a belépőket a Budapest Judo GP-re: egy napra a felnőtt jegy ezer, a gyermek jegy pedig ötszáz forint lesz, a kétnapos bérlet pedig ezerötszáz, illetve hétszázötven forintba kerül majd.

A kétnapos nemzetközi eseményt a világ több mint ötven országában láthatják majd a nézők a televíziós közvetítések segítségével, a magyar csatornák közül a Budapest Judo GP-t SportTV tűzi műsorára, amely félórás magazinműsor többszöri sugárzásával népszerűsíti majd a GP-t a következő hetekben.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)