Péntektől vasárnapig Azerbajdzsán fővárosában adnak egymásnak randevút a világ legjobb judósai, Bakuban rendezik meg az esztendő második judós Grand Slam-viadalát. A tornán négy magyar indulóért szoríthatunk.


A Grand Slam-torna nyitónapján Gorjánácz Zsolt (kékben) képviseli a magyar színeket


Az esztendő első Grand Slam-viadala nem a szánk íze szerint alakult, Párizsban három indulónk volt, s mindhárom a második körben búcsúzott. Reményeink szerint Bakuban jobb lesz a magyar mérleg, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy versenyzőink a világranglistán előkelőbb pozícióból kezdjék az olimpiai kvalifikációs sorozatot.

A mieink közül pénteken lép tatamira az UTE U23-as Európa-bajnoka, Gorjánácz Zsolt, aki a 66 kilósok között szerepel majd. A bakui tornára Czinege József kísérte el tanítványát. Szombaton következnek a többiek: Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE) a 81 kilogrammosok, Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC) és Szabó Franciska (Varga Cseppek) pedig a 63 kilósok között szerepel (nem elírás, a leányvári judós visszatér korábbi súlycsoportjába), valamennyien edzőjükkel – Bíró Tamással, Flórusz Jánossal és Szabó Ferenccel – érkeztek Azerbajdzsánba.

A százötvenhatezer dolláros összdíjazású viadal délutáni programjáról a hagyományos internetes közvetítés mellett a Sport Televízió élőben közvetít, pénteken és vasárnap 14 órától a Sport1, szombaton 14 órától pedig a Sport2 műsorán.

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)