Három napon belül másodszor ünnepelt a magyar judosport: a Budai Judo Akadémia keddi alapkőletétele után csütörtökön Cegléden került sor újabb emlékezetes eseményre: lerakták a Közép-magyarországi Judo Központ alakövét. A ceglédi Malomtó széli sporttelepen építendő 2000 négyzetméteres létesítmény a tervek szerint még az idén elkészül!



Az ünnepi eseményen dr. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd elmondta Cegléd olyan sokat adott az elmúlt évtizedekben a magyar judosportnak, hogy igazán jó helyen épül majd fel ez a judocsarnok, ugyanakkor a Judo Központ nemcsak a ceglédieké lesz, gyakorlatilag egyhatod Magyarországnyi terület judósait szolgálhatja majd ki.



A beruházás csaknem négyszázmillió forintba került majd, erre a magyar kormány a Judo Sportágfejlesztési Program keretében biztosít fedezetet: a Magyar Judo Szövetség 2020-ig összesen tizenegymilliárd forintos állami támogatásban részesül.



Dr. Simicskó István, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért és ifjúságért felelős államtitkára megjegyezte: a judo nem érdemtelenül kap ilyen jelentős figyelmet az államtól, megérdemelten kapott helyet a tizenhat kiemelt sportág között, amely 2020-ig összesen százharmincötmilliárdos forráshoz jut. Majd hozzátette: nemcsak azért fontos egy ilyen sportági központ felépítése, hogy az élsportban még eredményesebb lehessen Magyarország, legalább ilyen hangsúlyos, hogy sok-sok gyerek számára biztosítson rendszeres sportolási lehetőséget.



Földi László, Cegléd polgármestere büszkén jelentette be, hogy nem ez az első komoly sportlétesítmény fejlesztés ezekben az években a városban, s a Judo Központ a város tanintézményei és valamennyi ceglédi család életében nagy lehetőségeket kínál majd.




A ceglédi ünnepségen jelen volt többek között a város judosportjának több reprezentánsa, a helyi szakosztály életében meghatározó szerepet játszó Bíró Sándor, fiai, az olimpiai, vb- és Eb-érmesek sorát felnevelő Bíró Tamás, a paralimpiai érmes Bíró Norbert, a sportág első junior-világbajnoka, Szabó Brigitta, Nagy György, a Magyar Judo Szövetség főtitkára, Nagy András szakágvezető, Csizmadia Zoltán, az MJSZ sportágfejlesztési igazgatója, valamint az MJSZ titkárságának dolgozói.


 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Simon Csaba)