Péntektől vasárnapig Törökországban rendezik meg az IJF World Tour következő állomását. Samsunba előzetesen negyvenhat ország négyszáz judósa nevezett, ez a létszám több mint a duplája az egy héttel korábbi grúziai versenyének. Közeledik az olimpiai kvalifikáció rajtja...


Krizsán Szabolcs (fehérben) jó előjelekkel utazhat: a legutóbbi
három IJF-versenyén egyaránt aranyérmet szerzett


A magyar válogatott is népesebb csapattal utazik Samsunba, mint egy héttel korábban Tbiliszibe, a tervek szerint ezúttal kilenc judósunk lép tatamira – tudtuk meg Nagy András szakágvezetőtől.

A férfiaknál a Honvéd-Kipex három versenyzője – az U23-as Európa-bajnok Hagyó Gábor (66 kg), a Grand Prix-győztes Krizsán Szabolcs (81) és a junior-vb bronzérmes Vér Gábor (90) – mellett a Közgép-Ceglédi VSE két judósa, az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós (73), illetve az Eb-harmadik Ungvári Attila (81) indul. A nőknél a junior-vb bronzérmes Maros Barbara (52 kg, Honvéd-Kipex), a vb- és Eb-harmadik Karakas Hedvig (57, Honvéd-Kipex), az ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina (63, Hell-Miskolci JC) és a nemzetközi porondra visszatérő korábbi EYOF-győztes Hegedűs Dóra (70, Wadokai JC) vesz részt a százezer dolláros összdíjazású tornán.

A nyitónapon Hagyó Gáborért, Maros Barbaráért és Karakas Hédiért szoríthatunk. Magyar bíró ezúttal nem kap szerepet, a csapat tagjait Toncs Péter, Flórusz János és Kovács Gábor edzők kísérik el.

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2014
Gombkötő Roland
Fotó: EJU. Carlos Ferreira)