A hétvégén a csehországi Nymburkban bemutatták az Európai Judoszövetség edzőbizottságának új tagjait, köztük Csernoviczki Csabát.



A képről még hiányzik Csernoviczki Csaba, aki a rendkívüli hóhelyzet
miatt nem érhetett időben Csehországba


A nymburki nemzetközi edzőtábor nyitányaként ülésezett az EJU edzőbizottsága, az eseményt Michal Vachun, az EJU alelnöke nyitotta meg. Méltatta az európai judósok olimpiai szereplését, és köszönetet mondott az edzőknek, kiemelten a koordinátor Ezio Gambának az erőfeszítésekért, hogy az európai judót a legmagasabb szintre juttassák. Kiderült: Ezio Gamba továbbra is részt vesz majd a bizottság munkájában, de immár új pozíciójában, elnöki tanácsadóként.

A bizottság új vezetője Alekszandr Jackevics, az EJU sportigazgatója lett, a bizottság tagjai: Maarten Arens (holland), Vitali Dubrova (ukrán), Petr Lacina (cseh), Dmitrij Morozov (orosz), Michel Almeida (portugál), Michael Bazynski (német), Marjan Fabjan (szlovén), Csernoviczki Csaba (magyar), Stéphane Fremont (francia).

A bizottság meghallgatta Bernd Achilles az EJU bíróbizottsága által a szabálymódosítások tapasztalatairól megfogalmazott beszámolóját. A statisztikák a judo pozitív irányú elmozdulását mutatják, de néhány kritika is megfogalmazódott, különösen a túl gyorsan alkalmazott shido büntetésekről, illetve az inkorrekt judogi kontrollról. A bizottság az U23-as Európa-bajnokságról is egyeztetett, az edzők támogatják, hogy továbbra is megrendezzék ezt a korosztályos versenyt.

„A szabályváltozások kapcsán a negatív észrevételeket is tárgyalta a bizottság, többek között a gyors intésekről, az előző napi mérlegelésről, a judogi kontrollról és a kétkezes fogásbontásról is sok szó esett. A riói világbajnokság után lesz döntés az egyes változások véglegesítéséről, illetve az olimpiai kvalifikációról is, addig kell alaposan felmérni a szabálymódosítások hatásait” – mondta a Judoinfónak Csernoviczki Csaba, aki a hétvégi rendkívüli időjárási körülmények miatt nem tudott időben Nymburkba érkezni, de olimpiai bronzérmes tanítványával, Csernoviczki Évával immár ő is részt vesz a nemzetközi edzőtáborozáson. 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2013
Forrás: EJU)