Ragyogóan szerepelt, öt mérkőzését is megnyerte, s ezzel bronzérmet szerzett a prágai Világkupa-viadalon Csoknyai László. Ez volt a magyar judós negyedik érme a Vk-sorozatban.
 


A paksi Atomerőmű SE 81 kilogrammos judósa a német Gess, a romániai Halas és az örmény Bagdaszarjan legyőzésével jutott be a legjobb nyolc közé a gigantikus, hatvanöt fős mezőnyben (Prágában egyébként hetvennégy ország 392 judósa lépett tatamira). A negyeddöntőben ugyan kikapott a grúz Gviniasvilitől, ám a vigaszágon javítani tudott: előbb ipponnal verte a moldovai Bocant, majd nagy csatában jukóval legyőzte a grúzok Európa-bajnoki bronzérmesét, Levan Ciklaurit.

Csoknyai László a lehető legjobbkor nyert bronzérmet a Világkupán: az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó előtti eseményén akasztották nyakába ezt a medált, amely könnyen lehet, hogy olimpiát ér majd! Számításaink szerint ugyanis a paksi judós ezzel megelőzte az ausztrál Iversont, aki már akkor sem tud a magyar versenyző elé kerülni, ha megnyeri az Óceániai bajnokságot. A fehérorosz Sztasenka ugyan még Csoknyai előtt van a rangsorban, ám neki meg kell védenie pontjait az Európa-bajnokságon, legalább bronzérmet kell szereznie, hogy megtartsa előnyét.

Számolni kell még néhány rivális esetleges jó szereplésével a kontinensbajnokságon (az üzbég Imamovval, a kínai Sivel, illetve a mongol Otgonbaatarral), ám ha egyiküknek sem sikerül döntőig jutni az Ázsia-bajnokságon, Csoknyai László direkt kvalifikációt szerezhet!



Csoknyai László (balról a harmadik) a prágai dobogón


Prágai indulóink közül a tizenhét éves Tóth Krisztián (81, KSI SE) két győzelemmel és egy vereséggel a legjobb tizenhat között búcsúzott, míg ifj. Nagysolymosi Sándor (81, Kecskeméti JC), Krizsán Szabolcs (81, Honvéd-Kipex), Gorjánácz Zsolt (66, Honvéd-Kipex), Zámbori Bence (66, Honvéd-Kipex) és Juracsek László (66, KSI SE) helyezetlenül zárt.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó eseménye az áprilisi végi cseljabinszki Európa-bajnokság lesz számunkra, a következő hetekben tehát válogatottjaink felkészülésén lesz a hangsúly.

A prágai férfi Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

Ugyanezen a hétvégén a hölgyek Varsóban vetélkedtek, magyar induló nélkül. Az ötvenkét ország 256 judósát felvonultató mezőnyben a franciák zártak az éremtáblázat élén két arany- és két bronzéremmel. A torna nagy meglepetését az észak-koreaiak szerezték: a nemzetközi tornákon csak ritkán látható versenyzők két aranyérmet is nyertek a lengyel fővárosban.

A varsói női Világkupa eredményei: KLIKK IDE!

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Miroslav Petrik)