Gyertyás Róza megvédte Európa-bajnoki címét, Sáfrány Péter először lett aranyérmes az U23-asok kontinensbajnokságán, Potsdamban. A remeklő magyar küldöttség további hat bronzérmet zsebelt be, ötöt az egyéni küzdelmekben, a hatodikat a csapatversenyben.




Gyertyás Róza (balról a második) megvédte Európa-bajnoki címét


Remek eredményekkel kezdték a Potsdamban megrendezett tornát a mieink, a nap végén négy eredményhirdetésnél is érdekeltek voltunk, s a Himnusz is felcsendült!

Az 52 kilogrammosoknál Gyertyás Róza címvédőhöz méltó teljesítménnyel rukkolt elő: a brit Bobrowska és a német Serra ellen egyaránt ipponnal nyert, csak az elődöntőben „túlórázott”, de az azeri Valiyeva ellen is győzni tudott, egy vazarival. A fináléban a bolgár Dimitrova sem talált fogást a Koroncói Tutti judósán, ez az összecsapás is ipponnal ért véget: Gyertyás Róta 2022 után 2023-ban is U23-as Európa-bajnok lett!




Kőszegi Rebeka (balról a harmadik) bronzérmet szerzett


A 48 kilogrammos hölgyeknél Kőszegi Rebekaa román Hagianu ellen ippongyőzelemmel indított, de a negyeddöntőben alul maradt a spanyol Gomezzel szemben. Ezt követően már nem hibázott a BHSE versenyzője, a vigaszágon a belga Verstraeten, majd a bronzmeccsen a cseh Bodnarova ellen egyaránt ipponnal nyert, s végül felállhatott a dobogó harmadik fokára, ez volt a húsz esztendős fiatal pályafutásának első érme világversenyen.




Andrási Márton (balról a harmadik) megharcolt a bronzéremért


A 60 kilogrammban Andrási Márton erőnyerőként kezdett, majd két szép ippongyőzelem következett, előbb a koszovói Veseli, majd az örmény Andrejan ellen. Az elődöntő kiegyenlített csatájából a hosszabbításban a spanyol Lopez jött ki jobban, de a bronzmeccsen már ismét a Mogyi-Bajai JC versenyzőjének akarata érvényesült, a szerb Andjelovics elleni ippongyőzelem Európa-bajnoki bronzérmet ért, Andrási Márton is először állhatott dobogón világversenyen.




Varga Brigitta (jobbról) másodszor nyert bronzérmet a korcsoportban


A női 63 kilogrammban Varga Brigitta erőnyerőként kihagyhatta az első kört, majd a török Yeksan elleni ippongyőzelemmel tette le a névjegyét Potsdamban. A hosszabbításos negyeddöntő spanyol sikert hozott, Fernandez egy vazarival mehetett tovább, az MTK Budapest versenyzője a vigaszágon folytathatta, s a belga Corrao ellen ipponnal nyert is. A harmadik helyért a német Folger volt az ellenfél, ezt a párharcot egy vazarival sikerült megnyerni, így Varga Brigitta pályafutásának második U23-as Európa-bajnoki bronzérmét vehette át az eredményhirdetésnél.

Az első versenynap további magyar indulói közül Máthé Bence (66 kg, BHSE) és Adorjáni Gergely (73 kg, BHSE) egy győzelemmel és egy vereséggel búcsúzott, Szegedi Dániel (73 kg, Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), Vég Luca (52 kg, Ceglédi VSE) és Kriza Anna (63 kg, BHSE) nem jutott tovább az első párharcából.




A 90 kilogrammosok érmeit a súlycsoport klasszisa, Tóth Krisztián (balról a második)
adta át az aranyérmes Sáfrány Péternek (a dobogó balról a második)
és a bronzérmes Nerpel Gergelynek (a dobogón balról a harmadik)


Még az első nap élményeivel, de némi hiányérzettel kezdtük az U23-as Európa-bajnokság második versenynapját. Ezen a napon szerepelt volna a nehézsúlyúak címvédője, Sipőcz Richárd, aki sérülés miatt nem tarthatott a többiekkel. Még kevesebben lettünk, amikor egy másik éremesélyesünk, Vég Zsombor meglepetésre már az első meccsén búcsúzott: a szlovákiai Ádám Viktor egy vazarival legyőzte a Ceglédi VSE háromszoros U23-as Eb-ezüstérmesét.

A 90 kilogrammosoknál két magyar is indult, s mindketten kitettek magukért. Nerpel Gergely ipponnal nyert az olasz Sammartino és a szerb Radulj ellen is, a negyeddöntőben azonban kifogott rajta a románok üdvöskéje, a junior-világbajnoki bronzérmes Alex Cret. A vigaszágon a portugál Lima is egy Nerpel-dobás áldozata lett, így a TFSE judósa a bronzéremért léphetett tatamira. Nerpel Gergely nagy türelemmel vívta meg a csatát, s végül egy szép ipponnal megszerezte a győzelmet, az U23-as Európa-bajnoki bronzérmet – eddigi legjobb kontinensbajnoki eredménye ugyancsak egy bronzérem volt, amelyet 2018-ban, az ifjúsági mezőnyben gyűjtött be.

Ugyanebben a súlycsoportban Sáfrány Péter erőnyerőként felmentést kapott az első fordulóban való részvétel alól, aztán az ukrán Valjejev elleni ipponnal mutatkozott be. Ugyancsak ipponnal nyert a negyeddöntőben a szerb Mandics ellen, majd az elődöntőben a horvát Bulicon vazarival kerekedett felül, így bejutott a döntőbe.

A fináléban az ukrán Judanov ellen a Miskolci VSC junior-világbajnoka semmit sem bízott a véletlenre, valósággal leradírozta ellenfelét, másfél perc alatt két vazarival győzött, ezzel a huszonegy esztendős fiatal U23-as Európa-bajnok lett!




Sági Nikolett (jobbról) ismét bronzérmes lett az U23-as Eb-n


A női 78 kilogrammban Sági Nikolett erőnyerőként kezdett, majd a svéd Johnsson skalpját begyűjtve léphetett tovább. A KSI SE versenyzője a negyeddöntőt elveszítette a holland van Heemst ellen, a vigaszágon a szerb Cvijics ellen viszont ipponnal nyert. A harmadik helyért vívott összecsapáson a lett Dolgilevica is kapitulált (a hosszabbításba torkolló párharcban eggyel több intést kapott a kelleténél), így Sági Nikolett – akárcsak tavaly Szarajevóban – felállhatott az U23-as Európa-bajnoki dobogó harmadik fokára.

Még két magyar versenyző lépett tatamira a második versenynapon, de Tóth Botond (81 kg, MTK Budapest) és Czerlau Jennifer (70 kg, Miskolci VSC) sem tudott továbblépni az első mérkőzéséről.

Az U23-as Európa-bajnokság egyéni küzdelmei során harminchét ország háromszáztíz versenyzője lépett tatamira, a tizenöt fős magyar küldöttség hét érmet szerzett, a két arannyal és öt bronzzal a mieink a negyedik helyet szerezték meg az éremtáblázaton, Hollandia (3, 1, 2), Grúzia (2, 2, 1) és Ukrajna (2, 2, 0) mögött.




Ez a csapat húzta be a bronzmeccset: Nerpel Gergely (balról), Sági Nikolett, Varga Brigitta,
Adorjáni Gergely, Sáfrány Péter és Gyertyás Róza


Vasárnap a vegyes csapatversennyel ért véget a potsdami U23-as Európa-bajnokság. Végül kilenc ország nevezett erre az erőpróbára, a mieink a negyeddöntőben a győzelemmel „bemérkőző” osztrák válogatottal mérték össze erejüket. Az újdonsült Európa-bajnok Sáfrány Péter ipponnal nyitott (1–0), majd Czerlau Jennifer újfent bizonyította, hogy a csapatversenyben nélkülözhetetlen az elszántsága (2–0). Nerpel Gergelyre nehéz feladat várt, a 90 kilós Eb-bronzérmesnek az osztrákok nehézsúlyú versenyzőjével, Movli Borchashvilivel kellett összecsapnia, de nem jött zavarba, a nyilvánvaló súlykülönbséget egy kis fifikával ellensúlyozva ledöntötte riválisát (3–0). Harcba küldtünk még egy Európa-bajnokot, az 57 kilogrammban Gyertyás Róza a két nappal korábban ebben a súlycsoportban ötödik Kallingerrel csatázott, s csak az elején hagyta egy kicsit kezdeményezni az osztrákot, vazaris győzelmével lezárta a csapatmeccset is (4–0).

Következhetett az elődöntő, az egyéni küzdelmekben remeklő, az éremtáblázaton első helyezett Hollandia legjobbjai ellen. Az első párharcban a 78 kilogramm két bronzérmese, Sági Nikolett és a holland van Heemst csapott össze, az előny a riválishoz került (0–1). Következett Sáfrány Péter, aki a +90 kilogrammos párharcban vazarival egyenlített (1–1). Gyertyás Róza az 57 kilogramm Európa-bajnoknőjével került össze, Henninger azonban hiába volt nagyobb súlyú, a hosszabbításban a koroncói lányé lett a győzelem (2–1)! Adorjáni Gergely a 73 kilogramm Európa-bajnokával mérte össze az erejét, de a papírformát nem síkerült felrúgnia (2–2). Következett a 70 kilogramm, Czerlau Jennifer pedig két intésnyi előnyt harcolt ki magának, de aztán Nalbat pillanatai következtek (2–3). Nerpel Gergelyre került a teher, egy esetleges győzelemmel kiharcolhatta a hosszabbítást a mieinknek, de egy pillanatnyi kihagyás elegendő volt Renesnek, aki vazarival vezetést szerzett, majd a kockáztatni kényszerülő magyart sikerült ismét eldobnia (2–4).

A döntő elúszott, de a bronzmeccs még várt a mieinkre, a jó erőkből álló ukrán együttes ellen. Nerpel Gergely győzelemmel kezdett (1–0), majd Gyertyás Rózán volt a sor, aki leszorítással növelte a magyar előnyt (2–0). Adorjáni Gergely az egyéni versenyben ötödik helyezett Honcsarko ellen remek akcióval aratott ippongyőzelmet (3–0), már-már a zsebünkben volt a bronzérem. A 63 kilósok egyéni versenyében bronzérmes Varga Brigitta a 70 kilósok ezüstérmesével, Olijnyik-Kornyikóval csapott össze, s földharcban a nyúlánk rivális szépíteni tudott (3–1). Sáfrány Péter az ukrán Valjejev ellen ott fejezte be, ahol elkezdte: szombaton éppen az ukrán judós ellen vívta első Európa-bajnoki meccsét Potsdamban, s ezúttal ellene zárta le a csapatbajnoki párharcot, egy hatalmas ipponnal (4–1). A magyar válogatott – csakúgy, mint a legutóbbi két alkalommal – bronzéremmel zárta a kontinensbajnokságot!

 

Immár nyolcvanöt éremnél járunk

A huszonhárom évnél fiatalabbak számára kiírt kontinensbajnokságokon nyolcvanöt érmet – közte huszonkilenc aranyat – gyűjtöttek eddig a magyar judósok! Az első – nem hivatalos – Európa-bajnokságot 2003-ban Örményország fővárosában rendezték meg, s a mieink rögtön négy érmet gyűjtöttek, Csernoviczki Éva és Neu Gábor a dobogó legfelső fokára állhatott. Előbbi olimpiai és világbajnoki bronzéremig, két Európa-bajnoki címig (összesen tizenegy felnőtt Eb-éremig) jutott, s még mindig gyarapíthatja sikerlistáját, utóbbinak viszont Ungvári Miklóssal egy súlycsoportban versenyzőként nem sok világverseny jutott, napjainkban a BHSE edzőjeként másokat igyekszik oda eljuttatni.

A legnagyobb U23-as specialistánk mindmáig Joó Abigél: a KSI SE csillaga négy alkalommal lett a korosztály Európa-bajnoka, összesen öt érmet gyűjtött. Ugyancsak öt érmet (két arany, egy ezüst, két bronz) jegyez Baczkó Bernadett, de a „nagyok” közé tartozik a már említett Csernoviczki Éva, Bor Barna és Sipőcz Richárd három-három, Tóth Krisztián, Gercsák Szabina és immár Gyertyás Róza két-két U23-as kontinensbajnoki címmel.

 

MAGYAR ÉRMESEK AZ U23-AS
EURÓPA-BAJNOKSÁGOK TÖRTÉNETÉBEN

ARANY (29)
Csernoviczki Éva (48 kg; 2003, Jereván – nem hivatalos Eb)
Neu Gábor (66; 2003, Jereván – nem hivatalos Eb)
Hadfi Dániel (100; 2004, Ljubljana)
Csernoviczki Éva (48; 2006, Moszkva)
Bor Barna (+100; 2006, Moszkva)
Burján László (60; 2007, Salzburg)
Baczkó Bernadett (57; 2007, Salzburg)
Bor Barna (+100; 2007, Salzburg)
Csernoviczki Éva (48; 2008, Zágráb)
Baczkó Bernadett (57; 2008, Zágráb)
Bor Barna (+100; 2008, Zágráb)
Joó Abigél (70; 2009, Antalya)
Ungvári Attila (73; 2010, Szarajevó)
Joó Abigél (78; 2010, Szarajevó)
Zámbori Bence (66; 2011, Tyumeny)
Tóth Krisztián (81; 2011, Tyumeny)
Joó Abigél (78; 2011, Tyumeny)
Szabó Franciska (70; 2012, Prága)
Joó Abigél (78; 2012, Prága)
Hagyó Gábor (66; 2013, Samokov)
Tóth Krisztián (90; 2013, Samokov)
Gercsák Szabina (70; 2015, Pozsony)
Gercsák Szabina (70; 2016, Tel-Aviv)
Özbas Szofi (63; 2019, Izsevszk)
Gőz Roland (90; 2019, Izsevszk)
Sipőcz Richárd (+100; 2019, Izsevszk)
Sipőcz Richárd (+100; 2020, Porec)
Gyertyás Róza (52; 2022, Szarajevó)
Sipőcz Richárd (+100; 2022, Szarajevó)
Gyertyás Róza (52; 2023, Potsdam)
Sáfrány Péter (90; 2023, Potsdam)

EZÜST (13)
Baczkó Bernadett (57; 2003, Jereván – nem hivatalos Eb)
Szabó Brigitta (63; 2006, Moszkva)
Mészáros Anett (70; 2006, Moszkva)
Csernoviczki Éva (48; 2007, Salzburg)
Ungvári Attila (73; 2009, Antalya)
Krizsán Szabolcs (81; 2009, Antalya)
Krizsán Szabolcs (81; 2010, Szarajevó)
Szabó Csaba (60; 2016, Tel-Aviv)
Pupp Réka (48; 2016, Tel-Aviv)
Pupp Réka (48; 2018, Győr)
Vég Zsombor (100; 2020, Porec)
Vég Zsombor (100; 2021, Budapest)
Sipőcz Richárd (+100; 2021, Budapest)
Vég Zsombor (100; 2022, Szarajevó)

BRONZ (43)
Budai Anita (70; 2003, Jereván – nem hivatalos Eb)
Budai Anita (70; 2004, Ljubljana)
Bor Barna (+100; 2004, Ljubljana)
Perge Ilona (48; 2005, Kijev)
Baczkó Bernadett (57; 2005, Kijev)
Szabó Brigitta (63; 2005, Kijev)
Mészáros Anett (70; 2005, Kijev)
Perge Ilona (52; 2006, Moszkva)
Baczkó Bernadett (57; 2006, Moszkva)
Burján László (60; 2006, Moszkva)
Ungvári Attila (66; 2007, Salzburg)
Joó Abigél (63; 2007, Salzburg)
Mészáros Anett (70; 2008, Zágráb)
Maros Barbara (52; 2009, Antalya)
Gáspár Eszter (63; 2009, Antalya)
Gorjánácz Zsolt (66; 2011, Tyumeny)
Gáspár Eszter (63; 2011, Tyumeny)
Gorjánácz Zsolt (66; 2012, Prága)
Tóth Krisztián (90; 2012, Prága)
Szabó Franciska (70; 2013, Samokov)
Pupp Réka (48; 2015, Pozsony)
Salánki Evelin (78; 2015, Pozsony)
Fogasy Gergő (100; 2015, Pozsony)
Demeter Bendegúz (+100; 2015, Pozsony)
Szabó Katinka (52; 2016, Tel-Aviv)
Gercsák Szabina (70; 2017, Podgorica)
Gercsák Szabina (70; 2018, Győr)
Kárpáti Emese (+78; 2018, Győr)
Tóth Benedek (81; 2019, Izsevszk)
Szigetvári Mercédesz (+78; 2019, Izsevszk)
Gőz Roland (90; 2020, Porec)
Szigetvári Mercédesz (+78; 2020, Porec)
Özbas Szofi (63 kg, 2021, Budapest)
Tóth Benedek (100; 2021, Budapest)
Magyar válogatott (vegyes csapatverseny, 2021, Budapest)
Varga Brigitta (63; 2022, Szarajevó)
Sági Nikolett (78; 2022, Szarajevó)
Magyar válogatott (vegyes csapatverseny, 2022, Szarajevó)
Kőszegi Rebeka (48; 2023, Potsdam)
Andrási Márton (60; 2023, Potsdam)
Varga Brigitta (63; 2023, Potsdam)
Nerpel Gergely (90; 2023, Potsdam)
Sági Nikolett (78; 2023, Potsdam)
Magyar válogatott (vegyes csapatverseny, 2023, Potsdam)




U23-as Európa-bajnokság, Potsdam

FÉRFIAK

60 KG (23 induló)
1. Nazar Viszkov (ukrán)
2. Luis Barroso Lopez (spanyol)
3. ANDRÁSI MÁRTON (Mogyi-Bajai JC)
3. Mahammad Musayev (azeri)
5. Rasztko Andjelovics (szerb)
5. Alexandru Matei (román)
7. Daniel Leutgeb (osztrák)
7. Asik Andrejan (örmény)

66 KG (29 induló)
1. Radu Izvoreanu (moldovai)
2. Anthony De Angelis (lett)
3. Aydin Rzayev (azeri)
3. Francesco Cargnelutti (olasz)
5. Aleko Kaszradze (grúz)
5. Marco Valerio Feliziani (olasz)
7. Mikita Holoborodko (ukrán)
7. Patrick Weisser (német)
MÁTHÉ BENCE (BHSE) helyezetlen

73 KG (40 induló)
1. Koen Heg (holland)
2. Ejder Toktay (török)
3. Nariman Mirzayev (azeri)
3. Kote Kapanadze (grúz)
5. Jano Rübo (német)
5. Jevhen Honcsarko (ukrán)
7. Zelemkhan Batchaev (belga)
7. John Waizenegger (svájci)
SZEGEDI DÁNIEL (Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola) és
ADORJÁNI GERGELY (BHSE) helyezetlen

81 KG (37 induló)
1. Zaur Dvalasvili (grúz)
2. Jarne Duyck (belga)
3. Magerram Imamverdiev (azeri)
3. Eetu Ihanamaki (finn)
5. Bernd Fasching (osztrák)
5. Vladiszlav Kolobov (ukrán)
7. Loic Gerosa (svájci)
7. Jus Mecilosek (szlovén)
TÓTH BOTOND (MTK Budapest) helyezetlen

90 KG (32 induló)
1. SÁFRÁNY PÉTER (Miskolci VSC)
2. Nikita Judanov (ukrán)
3. NERPEL GERGELY (TFSE)
3. Alex Cret (román)
5. Josip Bulic (horvát)
5. Vojin Mandics (szerb)
7. Pedro Lima (portugál)
7. Bozsidar Vucsurevics (bosnyák)

100 KG (31 induló)
1. Daniele Accogli (olasz)
2. Oliver Barratt (brit)
3. Lars Vissers (holland)
3. Kilian Kappelmeier (német)
5. Olekszij Jersov (ukrán)
5. Ádám Viktor (szlovákiai)
7. Pierre Ederer (német)
7. Ruslan Nasirli (azeri)
VÉG ZSOMBOR (Ceglédi VSE) helyezetlen

+100 KG (25 induló)
1. Szaba Inaneisvili (grúz)
2. Irakli Demetrasvili (grúz)
3. Igor Vracsar (szerb)
3. Darius Georgescu (román)
5. Daniel Udsilauri (német)
5. Kanan Nasibov (azeri)
7. Alin Bagrin (moldovai)
7. Yvo Witassek (német)


NŐK

48 KG (22 induló)
1. Vera Wandel (holland)
2. Gemma Maria Gomez Antona (spanyol)
3. KŐSZEGI REBEKA (BHSE)
3. Merve Azak (török)
5. Raquel Brito (portugál)
5. Tereza Bodnarova (cseh)
7. Jente Verstraeten (belga)
7. Sofia Mazzola (olasz)

52 KG (18 induló)
1. GYERTYÁS RÓZA (Koroncói Tutti)
2. Gabriela Dimitrova (bolgár)
3. Aydan Valiyeva (azeri)
3. Ana Viktorija Puljiz (horvát)
5. Tatum Keen (brit)
5. Franka van der Salm (holland)
7. Chiara Serra (német)
7. Mila Petrovics (bosnyák)
VÉG LUCA (Ceglédi VSE) helyezetlen

57 KG (28 induló)
1. Elin Henninger (holland)
2. Nino Loladze (grúz)
3. Lisa Grabner (osztrák)
3. Fationa Kasapi (koszovói)
5. Daniela Tcaci (moldovai)
5. Laura Kallinger (osztrák)
7. Paulina Zemla (lengyel)
7. Inna Sinkarenko (ukrán)

63 KG (28 induló)
1. Laura Vazquez Fernandez (spanyol)
2. Aitana Fernandez Herrera (spanyol)
3. VARGA BRIGITTA (MTK Budapest)
3. Amanda Zuaznabar Torres (román)
5. Florentina Ivanescu (román)
5. Viktoria Folger (német)
7. Kamile Nalbat (holland)
7. Alessia Corrao (belga)
KRIZA ANNA (BHSE) helyezetlen

70 KG (33 induló)
1. Samira Bock (német)
2. Anna Olijnyik-Kornyiko (ukrán)
3. Tais Pina (portugál)
3. Friederike Stolze (német)
5. Nino Gulbani (grúz)
5. Aleksandra Kowalewska (lengyel)
7. April Lynn Fohouo (svájci)
7. Sudaba Aghayeva (azeri)
CZERLAU JENNIFER (Miskolci VSC) helyezetlen

78 KG (20 induló)
1. Julija Kurcsenko (ukrán)
2. Raffaela Igl (német)
3. SÁGI NIKOLETT (KSI SE)
3. Yael van Heemst (holland)
5. Nika Jakus (horvát)
5. Una Dolgilevica (lett)
7. Paulina Muszynska (lengyel)
7. Milica Cvijics (szerb)

+78 KG (20 induló)
1. Erica Simonetti (olasz)
2. Carmen Dijkstra (holland)
3. Oxana Diacenco (moldovai)
3. Kinga Wolszczak (lengyel)
5. Ruszlana Bulavina (ukrán)
5. Szara Marics (bosnyák)
7. Marcelina Vranjes (horvát)
7. Szalome Makisvili (grúz)

A magyarok eredményei
60 KG. 1. forduló:
Andrási Márton erőnyerő. 2. forduló: Andrási Márton–Muhamedin Veseli (koszovói) 10–0. Negyeddöntő: Andrási Márton–Asik Andrejan (örmény) 10–0. Elődöntő: Andrási Márton–Luis Barroso Lopez (spanyol) aranyponttal 0–10. A 3. helyért: Andrási Márton–Rasztko Andjelovics (szerb) 10–0
66 KG. 1. forduló: Máthé Bence–Nikola Zorotovic (horvát) 10–0. 2. forduló: Máthé Bence–Mikita Holoborodko (ukrán) 0–10
73 KG. 1. forduló: Adorjáni Gergely–Artak Toroszjan (örmény) 7–0; Szegedi Dániel erőnyerő. 2. forduló: Adorjáni Gergely–Nariman Mirzayev (azeri) aranyponttal 0–7; Szegedi Dániel–Jevhen Honcsarko (ukrán) 0–10
81 KG. 1. forduló: Tóth Botond–Joonatan Ristmae (észt) 0–10
90 KG. 1. forduló: Nerpel Gergely–Gabriele Sammartino (olasz) 10–0; Sáfrány Péter erőnyerő. 2. forduló: Nerpel Gergely–Miljan Radulj (szerb) 10–0; Sáfrány Péter–Timur Valjejev (ukrán) 10–0. Negyeddöntő: Nerpel Gergely–Alex Cret (román) 0–7; Sáfrány Péter–Vojin Mandics (szerb) 10–0. A vigaszágon: Nerpel Gergely–Pedro Lima (portugál) 10–0. Elődöntő: Sáfrány Péter–Josip Bulic (horvát) 7–0. A 3. helyért: Nerpel Gergely–Josip Bulic (horvát) 10–0. Döntő: Sáfrány Péter–Nikita Judanov (ukrán) 10–0
100 KG. 1. forduló: Vég Zsombor erőnyerő. 2. forduló: Vég Zsombor–Ádám Viktor (szlovákiai) 0–7
NŐK
48 KG. 1. forduló:
Kőszegi Rebeka–Giorgia Hagianu (román) 10–0. Negyeddöntő: Kőszegi Rebeka–Gemma Maria Gomez Antona (spanyol) 0–10. A vigaszágon: Kőszegi Rebeka–Jente Verstraeten (belga) 10–0. A 3. helyért: Kőszegi Rebeka–Tereza Bodnarova (cseh) 10–0
52 KG. 1. forduló: Gyertyás Róza és Vég Luca erőnyerő. 2. forduló: Gyertyás Róza–Sian Bobrowska (brit) 10–0; Vég Luca–Gabriela Dimitrova (bolgár) aranyponttal 0–7. Negyeddöntő: Gyertyás Róza–Chiara Serra (német) 10–0. Elődöntő: Gyertyás Róza–Aydan Valiyeva (azeri) aranyponttal 7–0. Döntő: Gyertyás Róza–Gabriela Dimitrova (bolgár) 10–0
63 KG. 1. forduló: Varga Brigitta és Kriza Anna erőnyerő. 2. forduló: Varga Brigitta–Ayten Yeksan (török) 10–0; Kriza Anna–Florentina Ivanescu (román) aranyponttal 0–7. Negyeddöntő: Varga Brigitta–Aitana Fernandez Herrera (spanyol) aranyponttal 0–7. A vigaszágon: Varga Brigitta–Alessia Corrao (belga) 10–0. A 3. helyért: Varga Brigitta–Viktoria Folger (német) 7–0
70 KG. 1. forduló: Czerlau Jennifer erőnyerő. 2. forduló: Czerlau Jennifer–Sudaba Aghayeva (azeri) aranyponttal 0–7
78 KG. 1. forduló: Sági Nikolett erőnyerő. 2. forduló: Sági Nikolett–Liv Johnsson (svéd) 7–0. Negyeddöntő: Sági Nikolett–Yael van Heemst (holland) 0–10. A vigaszágon: Sági Nikolett–Milica Cvijics (szerb) 10–0. A 3. helyért: Sági Nikolett–Una Dolgilevica (lett) aranyponttal, intéssel 10–0

A csapatversenyben
Negyeddöntő:
Magyarország–Ausztria 4–0. Elődöntő: Magyarország–Hollandia 2–4. A 3. helyért: Magyarország–Ukrajna 4–1

A végeredmény:
1. Németország
2. Hollandia
3. MAGYARORSZÁG
3. Grúzia
5. Azerbajdzsán
5. Ukrajna
7. Románia
7. Ausztria


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)