Szombaton és vasárnap Győrben, az Olimpiai Sportparkban rendezik meg az ifjúsági Európa-kupa sorozat magyarországi eseményét, egyben a korosztály idei utolsó nagy tornáját.
ÉLŐ




Tavaly remekeltek a mieink Győrben


Ezúttal is nagy érdeklődés övezi a rangos utánpótlástornát: huszonhét ország több mint ötszáz judósát regisztrálták a népszerű magyarországi eseményre! Az Olimpia Sportpark a hétvégén az ötödik magyar ifjúsági Európa-kupának ad otthont, a mezőnyben jó néhány magyar éremesélyessel. Előzetesen nyolcvanhat versenyzőt neveztek a hazai egyesületek a győri tornára.




A Győr+ TV beszámolója a 2022-es Európa-kupáról


A PROGRAM

2023. november 11., szombat
Férfi 50, 55, 60
és 66 kg; női 40, 44, 48 és 52 kg
9:00:
selejtezők, döntőre és az érmes mérkőzésekre ezt követően kerül sor

2023. november 12., vasárnap
Férfi 73, 81, 90
és +90 kg; női 57, 63, 70 és +70 kg
9:00:
selejtezők, döntőre és az érmes mérkőzésekre ezt követően kerül sor




Kollár Sebestyén (balról) tavaly ezüsttel zárta az évet


Tavaly remek magyar sikereket, hazai éremesőt hozott az ifjúsági korosztály nagy nemzetközi versenye, a győri Olimpiai Sportparkban megrendezett ifjúsági Európa-kupa viadal. Akkor hatvanhét magyar judós sikeréért szoríthattunk, a mieink közül Vég Luca (52 kg, Ceglédi VSE) és Eichmüller Gergő (73 kg, Ceglédi VSE) valamennyi mérkőzését megnyerte, s felállhatott a dobogó legfelső fokára! Mindkét ceglédi judós pályafutásának addigi legnagyobb sikerét érte el, Vég Luca egy Ek-bronzérem, Eichmüller Gergő pedig egy Ek-hetedik helyezés után szerezte meg az első aranyérmét ebben a sorozatban.

Rajtuk kívül négy döntősünk is volt: Feke Ádám (50 kg, BHSE), Kollár Sebestyén (55 kg, BHSE), Major Ádám (66 kg, BHSE) és Vén Panna (70 kg, Dunaharaszti MTK) is a fináléig menetelt az Olimpiai Sportparkban, valamennyien a dobogó második fokára állhattak az eredményhirdetésnél. Bronzéremből is négyet szereztek legjobbjaink: Galó Bence (50 kg, UTE), Bertalan Balázs (73 kg, MTK Budapest), Szeleczki Szabina (48 kg, Ceglédi VSE) és Jüttner Janka (48 kg, Diósd) révén. Kilenc pontszerző helyezéssel lett teljes a magyar mérleg: Kiss Levente (81 kg, Vasas Judo), Kenderesi Péter (90 kg, Pécsi VSK) és Szabó Réka (48 kg, BHSE) az ötödik, Molnár Zsombor (50 kg, UTE), Major Ádám (81 kg, Kecskeméti JC), Hoffer Norbert (90 kg, Szolnoki Sportcentrum-Sportiskola), Túri Alex (+90 kg, Szatymaz), Tóth Máté (+90 kg, Miskolci VSC) és Szabó Cseperke (57 kg, Kaposvári USE) pedig a hetedik helyet szerezte meg.

A hétvégi Európa-kupa küzdelmei után november 13. és 15. között háromnapos nemzetközi edzőtáborozást tartanak Győrben, a korosztály legjobbjainak részvételével.



LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2023
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Bor Veronika)