Kedves hűséges olvasónk! Engedd meg, hogy a Judoinfo szerkesztőjeként ezúttal személyesen hozzád szóljak! Nem szoktalak ezzel traktálni, de már nem halogathatom tovább, el kell mondanom. Ha sokat jelent neked a JUDO, és úgy érzed, a sportág érdekeit jól szolgálja a Judoinfo működése, kérlek, fontold meg, tudsz-e ebben segíteni nekünk.




A háttérben hétről hétre dolgozunk rajta, hogy a Judoinfo működésének anyagi hátterét előteremtsük, és ez (tudom, nem mondok vele újat) nagyon nehéz feladat. Ráadásul csöppet sem testhezálló, cikket írni ezerszer könnyebb, mint egy felületet értékesíteni, támogatókat elnyerni az ügy mellé. Legalábbis számomra.

Több mint tizenöt éve vágtam bele. Az volt a célom, hogy létrehozzam a judosport magyarországi információs honlapját, ami összegyűjt minden fontos hírt, eredményt, információt, kiszolgálja a judocsalád tagjait a judokáktól az edzőktől, sportvezetőkön át a hozzátartozókig, szurkolókig, mi több, kiszolgálja a magyar sajtót is, amely így többet foglalkozhat, több foglalkozik a judóval.

Négy-öt hírrel, beszámolóval jelentkezünk az esztendő minden egyes napján, ez éves szinten csaknem 1500 judóról szóló, judóval foglalkozó cikket takar. A legfőbb tevékenységeink: a hazai és a nemzetközi média szemlézése, a hozzánk kapcsolódó cikkek, eredmények, videók, hangfelvételek, fotók kiszűrése, az írásos anyagok, illetve az egyesületektől kapott összefoglalók, beszámolók szerkesztett formában történő továbbosztása, kiemelt, hazai, nemzetközi és regionális hírek mellett érdekességek publikálása. Elsődleges szempont számunkra, hogy a rangosabb nemzetközi versenyekről azok befejezése után 24 órán belül hírt szolgáltassunk. Emellett a hazai egyesületek által kínált sportolási lehetőségeket is igyekszünk összefogni, szinte minden héten megkeresnek bennünket a szülők, hogy az adott településen, régióban, kerületben ajánljunk számukra judós egyesületet.

Dehát nem sorolom tovább, hiszen követed, mit teszünk.

Mindez rengeteg munkával jár, s a kezdetekben rendkívül csekély bevételt tudtunk mellé társítani. Három évnyi küzdelem után, 2008-ban feladtam. A családom nem tudta tovább finanszírozni a „szerelmemet”. A szívem beleszakadt, de abba kellett hagyni. Sok pozitív visszajelzést kaptam korábban is, mégis nagyon meglepett, ami akkor történt.

Egy örökifjú masters judoka, Zatik József kezdeményezésére példátlan sportági összefogás indult útjára, a felhívásához rengetegen csatlakoztak, és ez az összefogás a mai napig életben tartja a Judoinfót. A hasonló, sportági hírportálok között nem találni még egyet, amelyet a sportág egyesületei, kedvelői, aktív és kevésbé aktív résztvevői ilyen széles körű összefogással, önkéntes alapon segítenének.

Azok közül, akik akkor a Judoinfo mellé álltak, sokan azóta is – több mint tizenhárom éve(!) – a lehetőségeikhez mérten legnagyobb összeggel támogatóink, ezért végtelenül hálás vagyok nekik, s azt hiszem, hálás lehet nekik a magyar judo is ezért. Sok sportág szeretne hasonlóan önzetlen és segítőkész sportembereket, és – talán nem szerénytelenség – hasonlóan megbízhatóan működő információs hátteret.

Az évek során érthetően sok támogatót el is veszítettünk. Olykor a legszörnyűbb okból, máskor a nehéz anyagi helyzet vagy a sportágtól való eltávolodás miatt. Így aztán újra és újra egyre nehezebb összegyűjteni annyit, amennyi biztos hátteret adhat a további munkához.

Nem szoktalak ezzel traktálni, de most arra kérlek, segíts!

Ha sokat jelent neked a JUDO, és úgy érzed, a sportág érdekeit jól szolgálja a Judoinfo működése, kérlek, fontold meg, tudsz-e ebben segíteni nekünk.

Támogathatsz minket IDE KATTINTVA egyszeri összeggel, de a kiszámíthatóság is sokat jelent számunkra, rendszeres támogatásról együttműködési szerződés kötünk, és a meghatározott időszakonként számla ellenében tudsz hozzájárulni a Judoinfo működéséhez. Utóbbi esetben elég, ha küldesz nekünk egy emailt a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, és felvesszük veled a kapcsolatot.

A legtöbben személyesen is ismertek. A szívemben én is igazi judós vagyok. Tudom, hogy a küzdelem során nem számít egy korábban megnyert mérkőzés, egy dicsőséges eredmény, egy vitrinben álló érem, nem számít az övszín sem, kizárólag az, amit abban a küzdelemben a tatamin nyújt az ember. Így aztán – tizenöt év ide vagy oda – ma és holnap, és azután is újra bizonyítanom kell.

Mindent meg fogok tenni érte, s minden nap ellenőrizheted.

Hálás köszönettel,
Gombkötő Roland
Judoinfo.hu
szerkesztő