Pénteken ünnepélyes keretek között adták át a Domaszéki Judo Ifjúsági Sportegyesület új judocsarnokát, a háromszázharminc négyzetméteres épületben csaknem kétszáz négyzetméternyi küzdőfelületen sportolhatnak a domaszékiek.



Az ünnepségen a házigazda, Sziráki Krisztián, Domaszék polgármestere köszöntötte a vendégeket, köztük dr. Tóth Lászlót, a Magyar Judo Szövetség elnökét, Kovács Norbertet, a Nemzeti Sportközpontok főigazgatóját és Mihálffy Bélát, a Fidesz-KDNP parlamenti képviselőjelöltjét. A megnyitón nemcsak a helyiek, a környékbeli judósok is szép számban osztoztak a domaszékiek örömében.



A polgármester köszöntőjében elmondta, 2014-ben került szóba először a domaszéki judocsarnok ötlete, de a csaknem húsz esztendős múltra visszatekintő, válogatott versenyzőket is felnevelő egyesület új otthonának felépítése nem ment zökkenőmentesen. Köszönetet mondott a judoszövetség elnökének, aki minden nehézség közepette, végig tartotta bennük a lelket.



Dr. Tóth László köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a domaszéki judocsarnok létrehozásában, s kiemelte, a több mint háromszázhatvan-milliós beruházás a magyar kormány támogatásával, a sportágfejlesztési program keretében valósulhatott meg.



Akárcsak Sziráki Krisztián, dr. Tóth László is kiemelte a domaszéki judocsapat vezetőjének, Szabó Miklósnak a szerepét, aki két évtized alatt remek közösséget alakított a településen, az új csarnok lehetőséget ad számára, hogy tovább bővítse csapatát, de a terem egész Domaszék érdekeit szolgálhatja, a helyi óvodába és iskolába járó gyerekek is méltó körülmények között mozoghatnak, sportolhatnak majd, reményei szerint a hét minden napján.



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2022
Gombkötő Roland)