Az Ami összeköt mai vendége a magyar judosport tizenharmadik férfi szövetségi kapitánya. Versenyzőként is igen ügyes volt, két bajnoki döntőben is legyőzte az akkor már magasan jegyzett Hajtós Bertalant, de éppen a magyar judós zseni volt az oka annak, hogy hősünk már huszonöt évesen átállt a tatami másik oldalára, az edzők közé.

Óriási elánnal vetette magát a munkába, amikor Moravetz mester rábízta az iskolai judooktatás ügyét és a tömegbázis szélesítését, s később ugyanilyen lelkesedéssel kezdett dolgozni a junior-válogatott mellett is. Több mint húsz esztendővel ezelőtt, a nem túlságosan rózsás eredményeket hozó sydneyi olimpia után nyerte el a szövetségi kapitányi tisztséget, amelyet majdnem egy teljes ötkarikás cikluson át betöltött. Néhány héttel az athéni olimpia előtt kellett távoznia posztjáról, de ő nemcsak onnan, a sportágból is távozott.

2004-ben, negyven esztendősen teljesen új életet kezdett. Mindent, amit addig fontosnak tartott, amit felépített, amiben eredményeket ért el, maga mögött hagyott. És sikerre vitte a judós modellt az üzleti életben. Egy jól működő vállalkozás tulajdonosa és irányítója, akinek a szőnyegedzői a középvezetők, s akinek most is a versenyző, vagyis a munkavállaló érvényesülése a legfontosabb. Ugyanazt teszi, mint egykoron kapitányként, csapatot épít, koordinál és motivál.

Ami a judót illeti, 2004 óta egyetlen alkalommal hallatott magáról, amikor ő is tatamira lépett a budapesti veterán világbajnokságon.

Az Ami összeköt mai vendége Nagy Ernő.


 

Különleges utak, sorsok, teljesítmények, hivatások, szenvedélyek. Sikeres, elismert emberek az élet megannyi területéről. Egy valami mindannyiukat összeköti: a JUDO. Vajon ez a titok? Az Ami összeköt a Judoinfo podcast-sorozata. A podcastet meghallgathatod, az Ami összeköt csatornájára feliratkozhatsz a Spotify, az iTunes vagy az Anchor szolgáltatónál is.





A sorozat korábbi adásai:

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021)