Pupp Réka bronzérmet szerzett a Tbilisziben zajló olimpiai kvalifikációs Grand Slam-viadalon, az Atomerőmű SE judósa újabb hatalmas lépést tett a tokiói olimpia felé.




Nyugodtan mondhatjuk: Pupp Réka magára talált! A 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákos tanítványa ebben az évben már a harmadik World Tour-viadalon alkotott maradandót, a dohai World Masters-en az ötödik helyen végzett, Tel-Avivban és most Tbilisziben pedig Grand Slam-bronzérmet szerzett.

Réka a grúziai tornán a világranglista 111. helyén álló holland Kemmink ellen ipponnal igazolta a papírformát, majd az oroszok reménységét, Kuznyecovát győzte le a hosszabbításban. A negyeddöntőben a brazilok kontinensbajnoka, Larissa Pimenta behúzta a csőbe a magyar judóst, de a paksi sportoló a vigaszágon egy szép kontrával javítani tudott, az amerikai Delgado ellen ipponnal nyert.



Pupp Réka a bronzcsatában sem hagyott kétségeket a formáját illetően: a hazai pályán küzdő grúz Leviska-Sukvani ellen is ippongyőzelmet aratott, így megszerezte pályafutásának harmadik Grand Slam-érmét. A bronz mellé ötszáz olimpiai kvalifikációs pont is jár, ez pedig számításaink szerint négy közvetlen rivális megelőzését is jelentheti. Vagyis Pupp Réka a tizennyolcból a tizenharmadik kijutó helyről várhatja a folytatást. Mérget még nem vehetünk rá, de most már nagyon valószínű, hogy ő is ott lehet a nyári tokiói olimpián!




Pupp Réka bronzmeccse Tbilisziben


A nap másik magyar indulója az UTE fiatalja, Kármán Andrea volt, aki az 57 kilogrammos súlycsoportban kapott lehetőséget arra, hogy szokja a rangos nemzetközi torna légkörét. A prágai European Open magyar bronzérmese a portugálok U23-as Európa-bajnoki bronzérmesével, Wilsa Gomessel csapott össze, s végül a hosszabbításban, egy vazarival alul maradt.

Tbilisziben szombaton három versenyzőnk lép tatamira: két ifjúsági olimpiai bajnokunk, Özbas Szofi és Gercsák Szabina, valamint az ifjúsági világbajnok Varga Brigitta.


A program

2021. március 27., szombat
Férfi 73
 és 81 kg
Női 63 (Özbas Szofi, Békés Megyei Kano JSE; Varga Brigitta, KSI SE) és 70 kg (Gercsák Szabina, DVTK)
7:00*: selejtezők. 14:00*: bronzmérkőzések, döntők



Grand Slam, Tbiliszi

A magyarok eredményei
NŐK
52 KG. 1. forduló:
Pupp Réka erőnyerő. 2. forduló: Pupp Réka–Julie Kemmink (holland) 10–0. 3. forduló: Pupp Réka–Aleszja Kuznyecova (orosz) aranyponttal 7–0. Negyeddöntő: Pupp Réka–Larissa Pimenta (brazil) 0–7. A vigaszágon: Pupp Réka–Angelica Delgado (amerikai) 10–0. A 3. helyért: Pupp Réka–Tetyana Levicka-Sukvani (grúz) 10–0
57 KG. 1. forduló: Kármán Andrea–Wilsa Gomes (portugál) aranyponttal 0–7

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2021
Gombkötő Roland
Fotó: IJF, Marina Majorova)