Az olasz sportnapilap, a tekintélyes La Gazzetta dello Sport információi szerint a Nemzetközi Judo Szövetség (IJF) felülvizsgálta az olimpiai kvalifikációs rendszert.




A budapesti viadal lehet az egyik utolsó kvalifikációs esemény a tokiói olimpia előtt


A lap meg nem erősített információi szerint amint a körülmények lehetővé teszik, az IJF a kvalifikációs ranglistát 2021. június 28-ig újra megnyitja, s addig minden IJF World Tour-, illetve Continental Open-viadalon megszerzett pontokat száz százalékkal számolják.

Az eddig megszerzet pontokat senki sem veszítette el, a koronavírus-járvány kirobbanásáig kialakult olimpiai kvalifikációs ranglistát „befagyasztották”, s az újraindulástól 2021. június 28-ig lehet a listára újabb pontokat „felírni”. A dátum igen kedvező lehet számunkra, hiszen a budapesti Grand Prix (jövőre már minden bizonnyal Grand Slam) lehet az egyik utolsó kvalifikációs esemény a tokiói olimpia előtt!

A végső dátum a hírek szerint független attól, hogy az IJF mikor tudja újra megnyitni a kvalifikációs versenyek sorát – az európai szövetség szeptember közepére tervezi az indulást, s a programjában már kvalifikációs viadal is szerepel.

 



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2020
Forrás: La Gazzetta dello Sport
Fotó: MJSZ, Horváth György)