Vasárnap és hétfőn az ausztráliai Perth-ben rendezik meg a judósok kontinentális open-versenyét, amely különös jelentőségű lesz az olimpiai kvalifikációs sorozatban. Hét versenyző képviseli a magyar színeket.
ÉLŐ EREDMÉNYEK   JUDO TV




Ungvári Miklós (kékben) vasárnap lép tatamira Perth-ben


A legkisebb kontinens is szerepet követelt magának a judóban, ezért kaphatott egy ilyen speciális besorolású eseményt: az Oceania Open-viadalon ugyanis ugyanannyi pontot osztanak majd szét, mint egy Grand Prix-tornán. A kiemelt „díjazás” sokak érdeklődését felkeltette, hiszen előzetesen hetvenhét ország csaknem négyszáz judósa adta le a nevezését, ilyen komoly mezőnyt még sohasem regisztráltak Ausztráliában!


A PROGRAM

2019. november 3., vasárnap
Férfi 60,
 66 és 73 kg (Ungvári Miklós, Ceglédi VSE; Szabó Frigyes, UTE)
Női 48, 52 (Pupp Réka, Atomerőmű SE), 57 és 63 kg
3:00*: selejtezők. 9:00*: bronzmérkőzések, döntők

2019. november 4., hétfő
Férfi 81
 (Ungvári Attila, Ceglédi VSE), 90, 100 (Cirjenics Miklós, Atomerőmű SE; Ohát Zalán, Budaörsi SC) és +100 kg
Női 70 (Gercsák Szabina, DVTK), 78 és +78 kg
3:00*: selejtezők. 9:00*: bronzmérkőzések, döntők
(* magyar idő szerint)


A mieink közül Ungvári Miklós, Szabó Frigyes és Pupp Réka vasárnap, Ungvári Attila, Gercsák Szabina, Cirjenics Miklós és Ohát Zalán pedig hétfőn lép tatamira Perth-ben. Judósainkat három edző is elkíséri Ausztráliába: Braun Ákos, Flórusz János és Kovács Sándor személyében.




Ahogyan már említettük, ilyen komoly judós mezőnyt még nem látott Ausztrália, amelynek eddigi legnagyobb sportági eseménye a 2000-ben megrendezett sydneyi olimpia judotornája volt, jóval kevesebb résztvevővel. Sydneyben hat indulónk volt, de Csák József, Illyés Miklós, Tölgyesi Krisztián, Kovács Antal, Csősz Imre és Csizmadia Eszter sem tudott a helyezettek közé kerülni. Mégsem maradtunk érem nélkül, igaz, a szépen csillogó bronzérmet már Ausztráliának szerezte Európa-bajnoki ezüstérmesünk, a bajai Pekli Mária.

Néhány héttel később azért „hivatalosan” is Magyarországra került egy sydneyi medál: Vincze Gábor a paralimpia 81 kilogrammos küzdelmeiben bronzérmet szerzett! Perth-ből egyelőre nincs érmünk, hacsak Temesi Sebastian tavalyi Oceania Open-bronzérmét nem tekintjük egy kicsit a miénknek is: a KSI SE egykori judósa évek óta ausztrál színekben versenyez…


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Gombkötő Roland
Fotó: MJSZ, Horváth György)