Három kontinens huszonnyolc országából 1629 judoka lépett tatamira a régió egyik legrangosabb utánpótlásversenyén, a 32. Budapest-kupán, amelyre az UTE Megyeri úti Jégcsarnokában került sor.




A Budapesti Regionális Judo Szövetség nagyszabású eseményén évről évre nő a résztvevők létszáma, ebben az évben azonban minden korábbit felülmúlt: összesen 218 egyesület küldte el versenyzőit a tornára. Jellemző a viadal fejlődésére, hogy négy esztendeje még az 1200-as álomhatár átlépése jelentett eseményt, az idén pedig a várakozásokat is meghaladóan nőtt az érdeklődés.




Ami a korosztályokat illeti, a legnépesebb az U15-ös, vagyis a serdülő korcsoport volt, amelynek küzdelmeiben 604 judoka vett részt, akadt olyan súlycsoport, amelynek mezőnye 82 főt számlált… Az ifjúságiak (U18) versenyében 462, az összevpont diák A- és B-korcsoportban (U13) 411, az U11-es (diák C) korosztályban pedig 152 indulót jegyeztek.




Az éremtáblázatra 122 egyesület került fel, aranyérmet 49 csapat tudott szerezni. Az éremtáblázat első helyét Azerbajdzsán válogatottja szerezte meg (4 arany, 2 ezüst, 2 bronz), megelőzve a lengyel Legia Varsó judósait (2, 2, 1) és a legjobban teljesítő magyar klubot, a BHSE-t (2, 1, 9) – a legtöbb érem (összesen tizenkettő) megszerzése is a Honvéd nevéhez fűződik. A legjobb tíz egyesület közé a magyarok közül a Pénzügyőr SE, a Diósdi DSE és a Debreceni SC-SI tudott még bekerülni.



 

Az eredmények:

{aridoc engine="google" width="640" height="800"}/images/stories/2019/versenykiirasok/bpcupossz.pdf{/aridoc}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2019
Fotó: BRJSZ
)