Sipőcz Richárd 2016 után másodszor is megnyerte az ifjúságiak Európa-bajnokságát. A szarajevói Eb-n Özbas Szofi, Nerpel Gergely és Vég Zsombor is bronzérmet szerzett, Czerlau Jennifer és Gombás Bálint az ötödik, Kriza Anna és Varga Brigitta pedig a hetedik helyen végzett.




Egy ötödik és egy hetedik hellyel zárta az ifjúsági válogatott a korosztályos Európa-bajnokság nyitónapját. Egyedül Gombás Bálint menetelt az 50 kilogrammosok elődöntőjéig, ott azonban, és később az éremcsatában sem sikerült nyernie. A 44 kilós Kriza Anna két győztes és két vesztes meccs után lett hetedik.

A nyitónapon fiúk között az 50 és a 60 kilogrammosok versenyében voltak érdekeltek a fiatalok, a lányok mezőnyében pedig a 44 és 48 kilóban egyaránt két magyar judós bizonyíthatott. Az 50 kilogrammos Gombás Bálint szerzett egyedül pontot a magyar fiúk közül. Bálint első mérkőzésén magabiztosan nyert a brit Zachary Morrison ellen, majd az olasz Cristian Micelit is könnyedén maga mögé utasította, így bejutott az elődöntőbe. A négy között a török Emirham Karahammal nézett farkasszemet, akivel korábban már találkozott a tunéziai Európa-kupa-viadalon. Gombás Bálint rögtön az elején összeszedett két intést is, majd Karaham is begyűjtött egyet. Ettől kezdve csak arra koncentrált a török, hogy páros intést harcoljon ki, s ez sikerült is neki, tehát a magyar fiú már csak a bronzéremben bízhatott.

A fiúk vezetőedzője, Bíró Norbert az Utanpotlassport.hu-nak elmondta, hogy nagy kár Gombás Bálint elődöntőjéért, mert nem volt jobb az ellenfele, s meg lehetett volna a továbbjutás, fájt érte a szívük. Mint, ahogyan a bronzéremért is. Tulajdonképpen ugyanaz a forgatókönyv zajlott le, mint előtte, csak éppen az azeri Miraga Hajiyevvel szemben. Hajiyev a végén szintén páros intést harcolt ki, ezzel ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Gombás Bálint pedig ötödik lett.

Ugyanebben a súlycsoportban próbált szerencsét Farkas Bence is, aki bolgárt győzött le az első meccsen, majd azzal az olasszal találkozott, akit Gombás Bálint legyőzött. Farkas Bence egy vazari értékű akcióval kapott ki Micelitől. Mivel Gombás felülmúlta az olaszt a következő körben, így Farkas Bence számára véget ért a bosnyák megméretés.




Összefoglaló az első nap eseményeiről


A lányok között a 44 kilogrammos Kriza Anna jutott a legtovább, aki második párharcán a tavalyi ifjúsági Európa-bajnok horvát, Viktorija Pulijz ellen kapott ki egy vazarival. A horvát lány végül bejutott az elődöntőbe, így Anna a vigaszágon folytathatta, ahol először nyerni is tudott az ukrán Szofija Bordinszki ellen, azonban a török Merve Azokkal már nem bírt, így be kellett érnie a hetedik hellyel.

Hatos Zsuzsanna, az ifjúsági női csapat vezetőedzője elmondta, elégedett Kriza Anna teljesítményével; egész nap remekül dolgozott, szépen küzdött. A szakvezető arról is beszélt, hogy az előzetesen ifjúsági olimpiai kvótára esélyes, 48 kilós Kardos Tímeától várta, hogy az elődöntőig meneteljen, azonban a győri lány már a második meccsén vereséget szenvedett a román Iasmin Covaciu ellen. A versenyből kiesett a másik 44 kilogrammos, Harmath Eszter, aki az orosz Gafira Boriszovával nem bírt, és a 48 kilós Gyertyás Róza is, akit a török Buketnur Karabulut állított meg. A fiúk között helyezetlen maradt a 60 kilogrammos Szatmári György, aki egy győztes meccs után kapott ki a grúz Dvalisvilitől.

Bíró Norbert elmondta, hogy az első napon a fiúk versenyében összességében érvényesült a realitás, s tulajdonképpen nem elégedetlen, igaz, jó lett volna egy érem. Hatos Zsuzsanna viszont csalódott, mert többet várt a nyitánytól.




Özbas Szofi (jobbról) az Eb-dobogón


Nerpel Gergely a 73 kilogrammosok között, Özbas Szofi pedig a 63 kilósok versenyében állt fel a dobogó harmadik fokára a Szarajevóban zajló ifjúsági Európa-bajnokság második napján. Ez a szereplés mindkettejüknek jó eséllyel ifjúsági olimpiai kvótát is érhet.

A 73 kilogrammos felnőtt magyar bajnok, Nerpel Gergely remekül versenyzett egész nap. Igaz, volt, aki megállította. A Rákosvidéke Hajtós DSE judósa ciprusi, holland és szlovén ellenfelét is felülmúlva küzdötte be magát az elődöntőbe, ahol az orosz Ibragimgadzsi Szulejmanovval találkozott. Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szakágvezetője elmondta, hogy a két judós eddig csupán egyszer mérkőzött meg egymással egy edzőtáborban, s már akkor is sejteni lehetett, hogy nem lesz egyszerű feladat az orosz legyőzése, ha szembekerülnek egy versenyen.

Szulejmanov egy földről indított akcióból hajtott végre egy vazarit, s erre Nerpel Gergely nem tudott válaszolni négy percen belül, így nem jutott be a fináléba, amelyet az orosz végül megnyert. A bronzcsata viszont még a magyar fiú előtt volt, s rendkívül magabiztosan, 1:23 perc alatt végezte ki a görög Atanasziosz Miloneliszt. Nerpel Gergely belső combdobásból vitte földre ellenfelét, s ott leszorította, így megérdemelten állt fel a dobogó harmadik fokára.




Nerpel Gergely (jobbról) bronzérmes lett az Európa-bajnokságon


Csakúgy, mint a 63 kilós Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes Özbas Szofi, aki két győztes meccset követően szenvedett vereséget a későbbi győztes holland Marin Vissertől. A két lány rendkívül kiegyenlített csatát vívott, a holland azonban az utolsó fél percben indított csípődobásból egy kontrát, s ez bizony egy vazarit ért, ezzel ő jutott tovább.

A Ceglédi VSE reménysége a vigaszágon grúz és német ellenfelet múlt felül, így tatamira léphetett a bronzéremért a török Ayten Yekson ellen. A két ifjú hölgy végig fej-fej mellett haladt, ide és oda is intettek. Özbas Szofi harminc másodperccel a vége előtt leszorította az ellenfelét, így megszerezte a harmadik helyet.

Hatos Zsuzsanna elmondta, hogy Özbas Szofi nagyon szép sikert ért el, ahhoz képest, hogy nemrégiben épült fel sérüléséből, s a felkészülésből is ki kellett hagynia néhány hetet. Arra is kitért, hogy az 57 kilogrammos ifjúsági világbajnok Varga Brigittától valamelyest jobb szereplést várt, mint a hetedik hely.

Varga Brigitta albán és brit lányt győzött le, majd egy vazari értékű akcióval kapott ki a horvát Lara Cvjetkótól, aki bevitte őt a vigaszágra, így tovább küzdhetett. A világbajnok nagyon könnyedén jutott túl a belga Manon Lecharlieren, az osztrák Rosalie Wöss-szel azonban már nem bírt. Igaz, nagyon szoros párharc volt; a négy perces mérkőzésidőn túl, további öt percet gyűrték egymást a tatamin a lányok.




Összefoglaló a második nap eseményeiről


Az 52 kilogrammos kategóriában Ábrahám Titanilla mindössze egy meccsen léphetett a küzdőtérre, mivel vereséget szenvedett az azeri Ulvija Bajramovától, aki szintén kiesett. A 66 kilós Ócsai Sándor pedig egy nyertes és két vesztes csatát követően intett búcsút a kontinensviadalnak.

A lányoknál hárman voltak esélyesek az ifjúsági olimpiai kvótára: Kardos Tímea, Varga Brigitta és Özbas Szofi. A szövetség azt a rendszert szabta ki, hogy az a hölgy utazhat Buenos Airesbe, aki a legjobb helyen végez Szarajevóban. Mivel hármuk közül csak Özbas Szofinak sikerült dobogóra állnia, így eldőltnek tekinthető az argentin repülőjegy sorsa.




Vég Zsombor (jobbról) is bronzérmet szerzett


Az Európa-bajnok és ezüstérmes, EYOF-győztes Sipőcz Richárd a +90 kilogrammosok között ismét kontinensbajnoki címet ünnepelhetett, íg a súlyos sérüléséből nemrégiben felépülő 90 kilós Vég Zsombor pedig a dobogó harmadik fokára állt fel a Szarajevóban zajló korosztályos Európa-bajnokság harmadik napján.

A magyar csapat egyetlen egyéni aranyérmét szerezte meg az Európa-bajnok és ezüstérmes, EYOF-győztes Sipőcz Richárd a +90 kilogrammosok mezőnyében. Címvédőhöz méltón, mondhatni, játszi könnyedséggel menetelt a fináléig: ipponnal győzte le a szlovák Benjamin Matasejét, a német Losseni Konét és a lengyel Wojciech Kordyalikot is. A Széchenyi Egyetem SE judósát az aranycsatában a török Omer Aydin várta. Az mérkőzés elején (Bíró Norbert, az ifjúsági fiúk szakágvezetője szerint érthetetlenül – a szerk.) Sipőcz Richárdot intették meg. Utána azonban a török is kapott egyet. Másfél perccel a vége előtt Sipőcz Richárd egy vazari értékű akcióval eldobta Aydint, akinek így kezdeményeznie kellett. Hajtott is a török, de beleszaladt még egy wazariba, így Sipőcz Richárd megszerezte második ifjúsági Európa-bajnoki címét.




Sipőcz Richárd (balról a második) újra Európa-bajnok!


„Szerencsére nem volt túlságosan meglepő Sipőcz Richárd sikere. Tudtuk, hogy nagyon jó állapotban van, az érem papírforma volt. A sorsolásán már lehetett látni, hogy illene a döntőig elmennie. Sejtettük, hogy a török fiú törhet esetleg borsot az orra alá, de nagyon okosan oldotta meg a feladatot, megérdemelte a győzelmet” – vélekedik Bíró Norbert.

 

Ifjúsági Európa-bajnokaink

Fürjész István (1978)
Baczkó Bernadett (2002)
Bor Barna (2002)
Mészáros Anett (2003)
Karakas Hedvig (2005)
Juhász Ádám (2005)
Maros Barbara (2006)
Karakas Hedvig (2006)
Dávid Zsuzsa (2006)
Maros Barbara (2007)
Gercsák Szabina (2013)
Sipőcz Richárd (2016)
Özbas Szofi (2017)
Sipőcz Richárd (2018)


A súlyos sérüléséből nemrégiben felépülő Vég Zsombor a dobogó harmadik fokára állt fel. Első mérkőzésén holland ellenfélnél bizonyult jobbnak, majd a negyeddöntőben szerencsétlen vereséget szenvedett a grúz Nika Karazisvilitől; vetődéses technikával ment neki a grúznak, s egyből úgy estek a tatamira, hogy Karazisvili leszorította őt.

Vég Zsombor ezután megállíthatatlan volt. Simán verte a német Darius Röminget, majd a portugál Rodrigo Boavidát, végül a bronzmeccsen az azeri Yagub Ismayilzada ellen kiegyenlített párharcot vívott, de a gongszó előtt harminchét másoderccel a Ceglédi VSE versenyzője óriási ipponnal eldöntötte a bronzérem sorsát.

„Ahhoz képest, hogy két hete még az sem volt biztos, hogy elindulhat az Eb-n, kiemelkedően szerepelt. Márciusban porcleválás volt a lábában, amit meg kellett műteni. Csoda, hogy itt lehetett. Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy verhető lett volna a grúz fiú is. Ha nincs a sérülése, akkor semmi kétségem sincs afelől, hogy ma két bajnokunk lett volna” – foglalta össze a szakágvezető.




Összefoglaló a harmadik nap eseményeiről


A lányok versenyében a 70 kilogrammos Czerlau Jennifer menetelt a legtovább; egészen a bronzmérkőzésig. A Miskolci Judo Club sportolóját csupán a szlovák Nina Gersiova, és a harmadik helyért folyó csatában a német Raffaela Igl tudta megállítani. Czerlau Jennifer ezzel a teljesítménnyel az értékes ötödik helyen zárta a bosnyák megméretést.

„Nagyon elégedett vagyok Jennifer munkájával. Egész nap magabiztosan versenyzett, s ha egy picit jobban hisz magában, akkor dobogóra állhatott volna” – értékelt Hatos Zsuzsanna, az ifjúsági leányválogatott szakágvezetője.

A szarajevói verseny egyéni küzdelmeiben negyvenkét ország 457 judósa lépett tatamira. Az éremtáblázat első helyét a remeklő orosz válogatott szerezte meg (7 arany, 3 ezüst, 1 bronz), megelőzve Franciaországot (2, 0, 1) és Olaszországot (1, 4, 1). A magyar válogatott egy arany- és három bronzéremmel a hatodik helyet szerezte meg, holtversenyben Románia legjobbjaival.




Ifjúsági Európa-bajnokság, Szarajevó

FÉRFIAK

50 KG (31 induló)
1. Iznaur Szajajev (orosz)
2. Emirhan Karahan (török)
3. Muhammed Demirel (török)
3. Miragha Hajiyev (azeri)
5. GOMBÁS BÁLINT (Győri AC)
5. Romain Valadier Picard (francia)
7. Danila Korcsemkin (orosz)
7. Cristian Miceli (olasz)
FARKAS BENCE (Rákosvidéke Hajtós DSE) helyezetlen

55 KG (27 induló)
1. Artyom Kolaszov (fehérorosz)
2. Abu Muszlim Parcsijev (orosz)
3. Oleh Verediba (ukrán)
3. Daniel Leutgeb (osztrák)
5. Guram Gaszitasvili (grúz)
5. Matan Shani (izraeli)
7. Andrei Moga (román)
7. Vincenzo Skenderi (olasz)

60 KG (39 induló)
1. Kantemir Kodzov (orosz)
2. Matin Rzazade (azeri)
3. Salih Yildiz (török)
3. Turpal Djoukaev (finn)
5. Vache Adamyan (osztrák)
5. Enes Uysal (török)
7. Roie Rosen (izraeli)
7. David Kleiber (osztrák)
SZATMÁRI GYÖRGY (UTE) helyezetlen

66 KG (35 induló)
1. Abrek Nagucsev (orosz)
2. Javier Pena Insausti (spanyol)
3. Hamza Jasari (makedón)
3. Luka Kapanadze (grúz)
5. Dennis Mauer (német)
5. Samuel Gassner (osztrák)
7. Umalt Demirel (török)
7. Vugar Talibov (azeri)
ÓCSAI SÁNDOR (Ceglédi VSE) helyezetlen

73 KG (42 induló)
1. Ibragimgadzsi Szulejmanov (orosz)
2. Igor Talunyin (orosz)
3. NERPEL GERGELY (Rákosvidéke Hajtós DSE)
3. Adrian Sulca (román)
5. Atanasziosz Milonelisz (görög)
5. Giovanni Zaraca (olasz)
7. Koen Heg (holland)
7. Jitse Van Den Herrewegen (belga)

81 KG (29 induló)
1. Danil Umarov (orosz)
2. Mark van Dijk (holland)
3. Alex Cret (román)
3. Giorgi Serazadisvili (grúz)
5. Bozidar Vucsurevics (bosnyák)
5. Andreas Wagner (osztrák)
7. Ahmet Cuhadar (török)
7. Arnaud Aregba (francia)
9. BAJCSEV TAMÁS (BHSE)

90 KG (28 induló)
1. Matvej Kanyikovszkij (orosz)
2. Nika Karazisvili (grúz)
3. VÉG ZSOMBOR (Ceglédi VSE)
3. Ilia Szulamanidze (grúz)
5. Axel Heeren (holland)
5. Yagub Ismayilzada (azeri)
7. Rodrigo Boavida (portugál)
7. Leonardo Carnevali (olasz)
9. TURÁNSZKI ZALÁN (Miskolci VSC)

+90 KG (24 induló)
1. SIPŐCZ RICHÁRD (Széchenyi Egyetem SE)
2. Omer Aydin (török)
3. Szaba Inaneisvili (grúz)
3. Wojciech Kordyalik (lengyel)
5. Mathias Anglionin (francia)
5. Losseni Kone (német)
7. Igor Vracsar (bosnyák)
7. Konsztantyin Jacko (ukrán)
9. VARGA DONÁT (KSI SE) helyezetlen


NŐK

40 KG (13 induló)
1. Georgia Hagianu (román)
2. Giulia Giorgi (olasz)
3. Ghjuliana Ballo (francia)
3. Muberra Gunes (török)
5. Lilah Lagarde (francia)
5. Anasztaszija Balaban (ukrán)
7. Paulina Turcan (moldovai)
7. Aleksza Georgieva (bolgár)

44 KG (23 induló)
1. Erza Muminoviq (koszovói)
2. Ana Viktorija Puljiz (horvát)
3. Merve Azak (török)
3. Glafira Boriszova (orosz)
5. Silvia Giuseppa Drago (olasz)
5. Darina Ljasuk (ukrán)
7. KRIZA ANNA (Miskolci VSC)
7. Liliana Scutari (moldovai)
HARMATH ESZTER (UTE) helyezetlen

48 KG (29 induló)
1. Irena Kubulova (orosz)
2. Assunta Scutto (olasz)
3. Elin Henninger (holland)
3. Carlotta Avanzato (olasz)
5. Leonie Gonzalez (francia)
5. Mariam Lapacsisvili (grúz)
7. Iasmina Covaciu (román)
7. Nevena Milics (szerb)
KARDOS TÍMEA (Győri AC) és
GYERTYÁS RÓZA (Koroncó-Tutti) helyezetlen

52 KG (33 induló)
1. Faiza Mokdar (francia)
2. Veronica Toniolo (olasz)
3. Dewy Lo A Njoe (holland)
3. Alexandra Pasca (román)
5. Kszenija Galickaja (orosz)
5. Anika Schicho (osztrák)
7. Sznizsana Plis (ukrán)
7. Chiara Serra (német)
ÁBRAHÁM TITANILLA (BHSE) helyezetlen

57 KG (29 induló)
1. Hasret Bozkurt (török)
2. Lara Cvjetko (horvát)
3. Lisa Grabner (osztrák)
3. Joanne Van Lieshout (holland)
5. Rosalie Wöss (osztrák)
5. Jana Zsilkina (orosz)
7. VARGA BRIGITTA (KSI SE)
7. Malin Fischer (német)

63 KG (31 induló)
1. Marin Visser (holland)
2. Martina Lanini (olasz)
3. ÖZBAS SZOFI (Ceglédi VSE)
3. Alessia Corrao (belga)
5. Tatyana Guzun (orosz)
5. Ayten Yeksan (török)
7. Emily Cooper (brit)
7. Friederike Stolze (német)

70 KG (21 induló)
1. Martina Esposito (olasz)
2. Daria Karjakina (orosz)
3. Raffaela Igl (német)
3. Metka Lobnik (szlovén)
5. CZERLAU JENNIFER (Miskolci JC)
5. Nina Gersiova (szlovák)
7. Julia Jaroszewska (lengyel)
7. Karrie Ngosso Silo (francia)

+70 KG (23 induló)
1. Lea Fontaine (francia)
2. Marit Kamps (holland)
3. Justina Kmieliauskaite (litván)
3. Mine Kalender (török)
5. Carmen Dijkstra (holland)
5. Erica Simonetti (olasz)
7. Hilal Ozturk (török)
7. Viktoria Szokolova (orosz)
9. FARAGÓ PETRA (Miskolci VSC)
FARKAS SZILVIA (Győri AC) helyezetlen



A magyarok eredményei
FÉRFIAK
50 KG. 1. forduló:
Farkas Bence–Nikolaj Jovcsev (bolgár) 10–0; Gombás Bálint erőnyerő. 2. forduló: Gombás Bálint–Zachary Morrison (brit) 10–0; Farkas Bence–Cristian Miceli (olasz) 0–7. Negyeddöntő: Gombás Bálint–Cristian Miceli (olasz) 10–0. Elődöntő: Gombás Bálint–Emirhan Karahan (török) 0–10. A 3. helyért: Gombás Bálint–Miragha Hajiyev (azeri) 0–10
60 KG. 1. forduló: Szatmári György erőnyerő. 2. forduló: Szatmári György–Rezart Huseni (macedón) 10–0. 3. forduló: Szatmári György–Dato Dvalisvili (grúz) aranyponttal, intéssel 0–10
66 KG. 1. forduló: Ócsai Sándor erőnyerő. 2. forduló: Ócsai Sándor–Pasha Pashaev (svéd) 10–0. 3. forduló: Ócsai Sándor–Luka Kapanadze (grúz) aranyponttal 0–7. A vigaszágon: Ócsai Sándor–Panagiotsz Sakosz (ciprusi) aranyponttal 0–7
73 KG. 1. forduló: Nerpel Gergely erőnyerő. 2. forduló: Nerpel Gergely–Dato Macukatov (ciprusi) 10–0. 3. forduló: Nerpel Gergely–Koen Heg (holand) 10–0. Negyeddöntő: Nerpel Gergely–Jus Mecilosek (szlovák) 10–0. Elődöntő: Nerpel Gergely–Ibrahimgadzsi Szulejmanov (orosz) 0–7. A 3. helyért: Nerpel Gergely–Atanasziosz Milonelisz (görög) 10–0
81 KG. 1. forduló: Bajcsev Tamás–Ilia Gladisev (ciprusi) 10–0. 2. forduló: Bajcsev Tamás–Timur Valjejev (ukrán) 10–0. Negyeddöntő: Bajcsev Tamás–Danil Umarov (orosz) 0–10. A vigaszágon: Bajcsev Tamás–Bozsidar Vucsurevics (bosnyák) 0–10
90 KG. 1. forduló: Turánszi Zalán–Mate Susic (horvát) 10–0; Vég Zsombor erőnyerő. 2. forduló: Vég Zsombor–Vince Klijsen (holland) 10–0; Turánszi Zalán–Ion Botnaru (moldovai) 10–0. 3. forduló: Vég Zsombor–Nika Karazisvili (grúz) 0–10; Turánszi Zalán–Yagub Ismayilzada (azeri) 0–10. A vigaszágon: Vég Zsombor–Darius Röming (német) 10–0; Turánszi Zalán–Axel Heeren (holland) 0–10; Vég Zsombor–Rodrigo Boavida (portugál) 10–0. A 3. helyért: Vég Zsombor–Yagub Ismayilzada (azeri) 10–0
+90 KG. 1. forduló: Varga Donát–Beau Farrance (brit) aranyponttal 10–0; Sipőcz Richárd erőnyerő. 2. forduló: Sipőcz Richárd–Benjamin Mataseje (szlovák) 10–0; Varga Donát–Tim Kelc (szlovén) 0–10. Negyeddöntő: Sipőcz Richárd–Losseni Kone (német) 10–0. Elődöntő: Sipőcz Richárd–Wojciech Kordyalik (lengyel) 10–0. Döntő: Sipőcz Richárd–Omer Aydin (török) 10–0
NŐK
44 KG. 1. forduló:
Kriza Anna–Jule Ziegler (német) aranyponttal 7–0; Harmath Eszter–Krisztina Manciara (görög) 10–0. 2. forduló: Kriza Anna–Ana Viktorija Puljiz (horvát) 0–7; Harmath Eszter–Glafira Boriszova (orosz) 0–10. A vigaszágon: Kriza Anna–Szofija Bordinszki (ukrán) 10–0; Kriza Anna–Merve Azak (török) 0–10
48 KG. 1. forduló: Kardos Tímea–Gabriela Dimitrova (bolgár) 10–0; Gyertyás Róza–Gordana Ilics (bosnyák) 10–0. 2. forduló: Kardos Tímea–Iasmin Covaciu (román) 0–10; Gyertyás Róza–Buketnur Karabulut (török) 0–10
52 KG. 1. forduló: Ábrahám Titanilla erőnyerő. 2. forduló: Ábrahám Titanilla–Ulviyya Bayramova (azeri) 0–10
57 KG. 1. forduló: Varga Brigitta–Amanda Lika (albán) 10–0. 2. forduló: Varga Brigitta–Darcie Hancocks (brit) 10–0. Negyeddöntő: Varga Brigitta–Lara Cvjetko (horvát) 0–7. A vigaszágon: Varga Brigitta–Manon Lecharlier (belga) 10–0; Varga Brigitta–Rosalie Wöss (osztrák) aranyponttal, intéssel 0–10
63 KG. 1. forduló: Özbas Szofi–Dzana Kovacsevics (bosnyák) 10–0. 2. forduló: Özbas Szofi–Habibe Afyonlu (török) 10–0. Negyeddöntő: Özbas Szofi–Marin Visser (holland) 0–7. A vigaszágon: Özbas Szofi–Tinatin Revazisvili (grúz) 10–0; Özbas Szofi–Friederike Stolze (német) 10–0. A 3. helyért: Özbas Szofi–Ayten Yeksan (török) 10–0
70 KG. 1. forduló: Czerlau Jennifer erőnyerő. 2. forduló: Czerlau Jennifer–Eva Prichystalova (cseh) aranyponttal, intéssel 10–0. 3. forduló: Czerlau Jennifer–Nina Gersiova (szlovák) 0–10. A vigaszágon: Czerlau Jennifer–Andreia Serrao (portugál) 10–0; Czerlau Jennifer–Karrie Ngosso Silo (francia) aranyponttal 10–0. A 3. helyért: Czerlau Jennifer–Raffaela Igl (német) aranyponttal 0–7
+70 KG. 1. forduló: Farkas Szilvia–Andrea Tomazic (szlovén) 10–0; Faragó Petra erőnyerő. 2. forduló: Faragó Petra–Bianca Prodan (román) 10–0; Farkas Szilvia–Justina Kmieliauskaite (litván) 0–10. 3. forduló: Faragó Petra–Carmen Dijkstra (holland) 0–7. A vigaszágon: Faragó Petra–Erica Simonetti (olasz) aranyponttal, intéssel 0–10

{google_docs}/images/stories/2018/versenykiiras/sarajevo.pdf{/google_docs}


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Forrás: Utanpotlassport.hu
Krasznai Bence írása
Fotó: EJU, Emanuele Di Feliciantonio)