Miközben aggasztó hírek érkeznek az észak-afrikai országból, Tunéziára irányul majd a judovilág figyelme is: a tuniszi Grand Prix lesz az esztendő első rangos nemzetközi tornája.
ÉLŐ EREDMÉNYEK        JUDO TV




Tóth Krisztián (fehérben) képviseli színeinket Tuniszban


Hétfőn futballszurkolók feldühödött tömege csapott össze a rendőrökkel a tunéziai fővárosban, de reményeink szerint a zavargásoknak semmiyen hatása sem lesz a rangos judoversenyre: először rendeznek Grand Prix-viadalt Tuniszban.

A pénteken rajtoló eseményen Tóth Krisztián képviseli majd a magyar színeket. A Pénzügyőr SE világbajnoki ezüstérmese legutóbb 2011-ben kezdte ilyen korán a szezont, akkor Tbilisziben rendeztek Világkupa-viadalt januárban. Ezúttal a 90 kilogrammos klasszis lesz a torna egyetlen magyar indulója, az útra edzője, Pánczél Gábor kíséri el, de a Nemzetközi Judo Szövetség magyar bírót is jelölt az afrikai GP-re, Gosztonyi Balázs személyében.



A tuniszi GP-re előzetesen 46 ország 383 judósa adta le a nevezését, a 90 kilósok között 28 induló lehet, ha nem változik a névsor, akkor Tóth Krisztián lesz az első számú kiemelt ebben a kategóriában.

Tuniszban már mindenféle érmet nyertek a mieink: 2015-ben a 81 kilogrammos judósaink, Krizsán Szabolcs és Csoknyai László házidöntőt vívtak, amely a BHSE judósának győzelmét hozta. Bor Barna és Pupp Réka révén pedig további két bronzzal bővült az éremkollekciónk. Két éve Fogasy Gergőnek egyedüli magyar indulóként sikerült a dobogóra állnia, a BHSE judósa bronzérmet szerzett, tavaly pedig a szatymazi Nagy Kitti állhatott fel a dobogó harmadik fokára.


Magyar érmesek a tuniszi African Openen

Aranyérmes: Krizsán Szabolcs (81 kg, 2015)
Ezüstérmes: Csoknyai László (81 kg, 2015)
Bronzérmes: Fogasy Gergő (100 kg, 2016), Bor Barna (+100 kg, 2015), Pupp Réka (48 kg, 2015), Nagy Kitti (+78 kg, 2017)


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2018
Fotó: MJSZ, Horváth György)