Folytatódik az IJF World Judo Tour, péntektől vasárnapig Horvátország fővárosában, Zágrábban rendeznek Grand Prix-vidadalt. Előzetesen ötvenegy ország 325 judósa adta le nevezését, Magyarországot hét férfi és három női versenyző képviseli.
ÉLŐ EREDMÉNYEK   JUDO TV



A magyar csapat

FÉRFIAK
60 KG:
Szabó Csaba (Kecskeméti JC)
73 KG: Szabó Frigyes (Leányvár SE)
81 KG: Ungvári Attila (Ceglédi VSE)
90 KG: Tóth Krisztián (KSI SE), Vér Gábor (BHSE)
100 KG: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE), Ohát Zalán (Ceglédi VSE)

NŐK
52 KG:
Pupp Réka (Atomerőmű SE)
57 KG: Karakas Hedvig (BHSE)
+78 KG: Kárpáti Emese (KSI SE)


A versenyzőket edzőként Braun Ákos, Hangyási László, Mester Dániel, Nagysolymosi Sándor, Nagy András, Pánczél Gábor, Toncs Péter, valamint gyúróként Sota Jagiszava kíséri el. A budapesti világbajnokság után, a zágrábi Grand Prix-n is bíráskodik Havasiné Fridrich Annamária.


Szép magyar sikerek helyszíne
2014-ben Tóth Krisztián a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, Karakas Hedvig és Joó Abigél ezüstérmet szerzett, Csoknyai László, Cirjenics Miklós és Bor Barna az ötödik, Fogasy Gergő pedig a hetedik helyen végzett. 2015-ben Krizsán Szabolcs az első, Tóth Krisztián pedig már a második GP-aranyát szerezte Zágrábban, Csoknyai László ezüst-, Joó Abigél bronzéremnek örülhetett, Bor Barna ötödik, Cirjenics Miklós hetedik helyezést ért el. Tavaly Joó Abigél ért fel a csúcsra, Csoknyai László pedig egy újabb ezüsttel gazdagodott, s négy pontszerző helyezésünk is született: Vér Gábor, Ohát Zalán, Gercsák Szabina és Szigetvári Mercédesz is az ötödik helyen zárta a viadalt.




Erdélyi-Joó Abigél a legfényesebb medált gyűjtötte be 2016-ban


A horvát főváros negyedszer adhat otthont ilyen rangos judotornának, de korábban is sokszor látott vendégül nemzetközi mezőnyt. Itt rendezték meg 2005-ben a junior Európa-bajnokságot, amelyen a mieink három ezüst- és egy bronzérmet szereztek (Csernoviczki Éva, Karakas Hedvig, Baczkó Bernadett és Farkas Bálint állhatott fel a dobogóra), míg 2008-ban, U23-as Eb-n taroltak a mieink: három arany és egy bronzéremmel az éremtáblázat első helyét szereztük meg. Akkor Bor Barna, Csernoviczki Éva és Baczkó Bernadett is kontinensbajnok lett, míg Mészáros Anett a dobogó harmadik fokára állhatott.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017

Fotó: IJF, Gabriela Sabau)