Véget ért a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, így a magyar judoválogatott befejezte fárasztó, három világversenyből álló nyári menetelését. Az összesített mérleg öt arany-, hat ezüst- és nyolc bronzérem.




A vegyes csapatversennyel zárult a Chilében megrendezett ifjúsági világbajnokság, amellyel a korosztályos magyar válogatott tagjai lezárták hatalmas nyári menetelésüket. A fiatalok döntő többsége részt vett a Kaunasban megrendezett Európa-bajnokságon, majd követezett a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál, és végül a dél-amerikai világbajnokság.

A vegyes csapatverseny az idén júniusban került be a 2020-as tokiói olimpia programjába, és az ifjúsági világbajnokságon a fiatalok is belekóstolhattak a műfajba. A csapatokat három-három fiú és lányversenyző alkotja, és mind a hat versenyzőnek részt kell vennie az egyéni versenyszámban is. Az Eb-n és az EYOF-on még hagyományos csapatversenyt bonyolítottak le.

A mieink nem élvezhették sokáig az újdonságot, hiszen a sorsolás szeszélye folytán a nyolcaddöntőben a japánokkal találkozott a csapat, és a sportág őshazájának képviselői kiejtették a magyarokat. A japánoknak később be kellett érniük a bronzéremmel, miután a grúzok vigaszágra küldték őket. A csapatverseny döntőjében a brazil–orosz összecsapást az utóbbiak nyerték.

Ifjúsági válogatottunk összességében parádés nyarat tudhat maga mögött. Az Eb-n egyéniben egy arany- és három ezüstérmet nyertek a magyarok, a fiúválogatott pedig a csapatversenyben is szállított egy újabb ezüstöt. Az EYOF-on egyéniben három arany, két ezüst és négy bronz volt a termés, amelyhez a fiúcsapat is hozzátett egy bronzérmet. A világbajnokságon pedig egy arany- és három bronzérem volt a mérleg. Le a kalappal!

Győzteseink álljanak itt külön is: ifjúsági Európa-bajnok lett Özbas Szofi, EYOF-ot nyert Feczkó Csanád, Szeredás Botond és Sipőcz Richárd, ifjúsági világbajnoki címet pedig Varga Brigitta szerzett. Hárman triplázni tudtak, azaz mindhárom nyári világversenyen dobogóra álltak: Feczkó Csanád (1 arany, 1 ezüst, 1 bronz), Özbas Szofi (1 arany, 2 bronz) és Tóth Benedek (2 ezüst, 1 bronz) igazán kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

Úgy véljük, mindenkire ráfér a pihenő. Megdolgoztak érte.

 

IFJÚSÁGI CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, SANTIAGO DE CHILE


1. Oroszország
2. Brazília
3. Japán
3. Grúzia
5. Üzbegisztán
5. Németország
7. Mongólia
7. Kanada
MAGYARORSZÁG helyezetlen



 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Forrás: Utanpotlassport.hu
Lakner Gábor írása)