A Magyar Judo Szövetség elnöksége pénteken jóváhagyta Nagy András szakágvezető jelölését, így eldőlt, kik képviselhetik a magyar színeket az augusztus 28-án kezdődő budapesti SUZUKI JUDO VILÁGBAJNOKSÁG küzdelmei során.




Jó hír, hogy neves hiányzónk nem lesz, az elmúlt évek rendkívül eredményes magyar judósai közül tatamira lép majd az olimpiai ezüstérmes, háromszoros világbajnoki bronzérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Csernoviczki Éva, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztián, az ugyancsak vb-ezüstérmes Bor Barna, az olimpiai ötödik helyezett, vb-bronzérmes Karakas Hedvig, az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Európa-bajnok Joó Abigél, az Eb-bronzérmes, U23-, junior és ifjúsági világ- és Európa-bajnok Gercsák Szabina, az Eb-bronzérmes Ungvári Attila, a junior Európa-bajnok Pupp Réka, illetve riói olimpikonjaink közül Csoknyai László és Cirjenics Miklós is. Újdonság, hogy Karakas Hedvig már új súlycsoportjában, a 63 kilogrammban szerepel majd.




A rendező Magyarország teljes létszámmal indul az egyéni küzdelmekben, vagyis a férfiaknál és a nőknél is kilenc-kilenc versenyzőt indít.

A magyar csapat az egyéni küzdelmekre
FÉRFIAK
60 KG:
Szabó Csaba (Kecskeméti JC, világranglista helyezése: 51.)
73 KG: Ungvári Miklós (Ceglédi VSE, 18.)
81 KG: Ungvári Attila (Ceglédi VSE, 4.); Csoknyai László (Atomerőmű SE, 15.)
90 KG: Tóth Krisztián (KSI SE, 15.); Vér Gábor (BHSE, 50.)
100 KG: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE, 5.); Fogasy Gergő (BHSE, 102.)
+100 KG: Bor Barna (Atomerőmű SE, 7.)
NŐK
48 KG:
Csernoviczki Éva (Ippon Judo Tatabánya, 15.)
52 KG: Pupp Réka (Atomerőmű SE, 12.); Szabó Katinka (BHSE, 118.)
63 KG: Karakas Hedvig (BHSE, 159.)
70 KG: Gercsák Szabina (Miskolci JC, 16.)
78 KG: Erdélyi-Joó Abigél (KSI SE, 4.); Salánki Evelin (BHSE, 53.)
+78 KG: Szigetvári Mercédesz (Mogyi-Bajai JC, 33.); Kárpáti Emese (KSI SE, 76.)

A csapatversenyre Nagy András szakágvezető egy kategóriában még nem döntött, a női 57 kilogrammba a világbajnokság előtt jelölnek majd magyar indulót. Amint ismeretes: a 2020-as tokiói olimpia programjában már szereplő vegyescsapatok versenyében hat-hat fő szerepelhet majd egy-egy mérkőzésen, három férfi és három női súlykategóriában.

A magyar válogatott a csapatversenyen
73 KG:
Ungvári Miklós, Szabó Frigyes (Leányvár SE). 90 KG: Tóth Krisztián, Vér Gábor. +90 KG: Bor Barna, Cirjenics Miklós. 57 KG: a világbajnokság előtt jelölik ki. 70 KG: Gercsák Szabina, Karakas Hedvig. +70 KG: Szigetvári Mercédesz, Erdélyi-Joó Abigél

A válogatott tagjai közül ezekben a napokban többen itthon, a klubjukban készülnek, míg Gercsák Szabina, Szabó Katinka, Salánki Evelin, Karakas Hedvig és Pupp Réka Japánban edzőtáborozik. A világbajnokság előtti fő összetartás augusztus 7. és 11. között lesz a tatai táborban. Válogatottunk főhadiszállása a világbajnokság idején a Hotel Arénában lesz majd.

 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017)