Péntektől vasárnapig Azerbajdzsán fővárosában adnak egymásnak randevút a világ legjobb judósai, Bakuban rendezik meg az esztendő második judós Grand Slam-viadalát. A tornán hét magyar indulóért szoríthatunk, a viadalra harmincegy ország 183 judósa adta le a nevezését.
ÉLŐ EREDMÉNYEK    JUDO TV




A mieink közül pénteken ketten lépnek tatamira: Szabó Csaba (60 kg, Kecskeméti JC) és Pupp Réka (52 kg, Atomerőmű SE), a második versenynapon Ungvári Miklós (73 kg, Ceglédi VSE) és Ungvári Attila (81 kg, Ceglédi VSE) küzd meg az érmekért, s a zárónapra is jut három judósunk: Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE), Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE), valamint Joó Abigél (78 kg, KSI SE) személyében.

A versenyzőink mellett lesz még magyar érdekeltsége a bakui Grand Slamnek, a Nemzetközi Judo Szövetség Gosztonyi Balázst jelölte a bírói keretbe. A magyar versenyzőket edzőként Hangyási László, Mester Dániel, Nagy András és Pánczél Gábor kíséri.


Bakut szeretjük!


Szép emlékeket őriz a magyar judosport az azeri fővárosban rendezett versenyekről. Tizenhárom évvel ezelőtt Mészáros Anett itt nyert ifjúsági Európa-bajnokságot, Joó István, Szemán Gergely és Tóth Lilla pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A 2007-es bakui Világkupán Bor Barna ezüstérmes, klubtársa, Braun Ákos ötödik lett.

2011-ben itt rendezték meg a World Judo Masters versenyét, amelyen Ungvári Attila, Csernoviczki Éva és Joó Abigél bronzérmet szerzett, Karakas Hedvig pedig ötödik lett. Ugyanebben az évben Grand Prix helyszíne is volt Baku, Joó Abigél arany-, Mészáros Anett ezüst- és Karakas Hedvig bronzérme mellett Bor Barna ötödik helyet jegyezhetett.

A 2012-es bakui Grand Prix-n Gorjánácz Zsolt az ötödik helyig jutott, 2013-ban Joó Abigél megnyerte az első azeri Grand Slam-tornát a súlycsoportjában, 2014-ben Gercsák Szabina és Szabó Franciska ötödik lett, 2015-ben Bor Barna arany-, Csernoviczki Éva ezüst-, Ungvári Miklós pedig bronzéremnek örülhetett.

A tavalyi év is rendkívül jól sikerült judósaink számára: Cirjenics Miklós ezüstéremmel biztosította be helyét a riói keretben, Csernoviczki Éva ugyancsak ezüstérmet, míg Bor Barna bronzérmet szerzett. Két pontszerző helyezésünk is született: Ungvári Miklós az ötödik, Gercsák Szabina a hetedik helyen zárta a tornát.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Horváth György)