Szó sincs forradalmi újításról, a tradicionális küzdősport, a judo marad a hagyományos tataminál, az augusztusi budapesti világbajnokságra készülő kisfilmben azonban egy speciális üvegtatamit is használtak. A forgatáson tudtunk szót váltani a nyári világverseny egyik hazai esélyesével, a világbajnoki ezüstérmes Tóth Krisztiánnal.



A KSI SE klasszisa a riói olimpiát követően kés alá feküdt, az orvosi stáb a bal vállát kínzó fájdalmaktól igyekezett megszabadítani őt.

„Egyelőre nem judózhatok, de a héten megyek a válogatott keretorvosához, Hidas doktor úrhoz, reményeim szerint az utolsó kontrollra. Ha mindent rendben talál, akkor óvatosan elkezdhetjük a küzdelmi munkát is" – árulta el Tóth Krisztián, akinek a kényszerű kihagyás miatt le kell mondania az áprilisi varsói Európa-bajnokságról.

„Remélem, a budapesti világbajnokságig sikerül újra felépíteni a judómat. Indulni fogok néhány európai nemzetközi versenyen, hogy visszanyerjem a formámat" – tette hozzá a huszonkét esztendős sportoló, akinek a kényszerszünet során a súlyával is nagy csatákat kellett vívnia.
„Három hónappal ezelőtt elértem a száz kilót is, de azóta sikerült stabilizálni úgy kilencvenhat körül. Azért ezzel nem lehet gond…"



A szerdai budapesti forgatáson a sportág több meghatározó személyiségével is találkozhattunk, Tóth Krisztián mellett jelen volt a hazai szövetség elnöke, dr. Tóth László, a riói olimpián bíráskodó Frdirich Annamária, illetve a korábbi világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok judós, Hadfi Dániel is. A készülő kisfilm a világbajnokság kampányához készül, a témájáról vagy éppen a titokzatos üvegtatamiról az illetékesek nem akartak elárulni semmit, de a 2013-as Európa-bajnokságra, illetve az azt követő magyar Grand Prix-viadalokra készült filmek alapján alighanem ezúttal is nagy dobásra számíthatunk.


A budapesti világbajnokság augusztus 28-án kezdődik majd a Papp László Budapest Sportarénában, hat napon át az egyéni küzdelmekre kerül sor, majd a viadal szeptember 3-án a csapatversenyekkel zárul.




 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2017
Gombkötő Roland)