Péntektől vasárnapig Azerbajdzsán fővárosában adnak egymásnak randevút a világ legjobb judósai, Bakuban rendezik meg az esztendő második judós Grand Slam-viadalát. A tornán tíz magyar indulóért szoríthatunk, a viadalra hetvenhat ország 449 judósa adta le a nevezését.
ÉLŐ EREDMÉNYEK     JUDO TV




A mieink közül pénteken hárman lépnek tatamira: Zámbori Bence (66 kg, Budaörsi SC), Csernoviczki Éva (48 kg, Ippon Judo Tatabánya) és nem utolsó sorban Karakas Hedvig (57 kg, BHSE). A második versenynapon Ungvári Miklós (73 kg, Közgép-Ceglédi VSE), Csoknyai László (81 kg, Atomerőmű SE), Krizsán Szabolcs (81 kg, BHSE), Szabó Franciska (63 kg, Békés Megyei Kano JSE) és Gercsák Szabina (70 kg, Hell-Miskolci JC) küzd meg az érmekért. A zárónapra is jut két judósunk: Cirjenics Miklós (100 kg, Atomerőmű SE) és Bor Barna (+100 kg, Atomerőmű SE) képviseli a magyar színeket.

A versenyzőink mellett lesz még magyar érdekeltsége a bakui Grand Slamnek, a Nemzetközi Judo Szövetség ismét jelölte Havasiné Fridrich Annamáriát a bírói keretbe. A százötvenhatezer dolláros összdíjazású viadal délutáni programjáról a hagyományos internetes közvetítés mellett a Sport Televízió is közvetít, pénteken a Sport2 22 óra 45 perctől, szombaton a Sport2 15 órától tűzi műsorára a viadalt.


Bakut szeretjük!


Szép emlékeket őriz a magyar judosport az azeri fővárosban rendezett versenyekről. Tizenkét évvel ezelőtt Mészáros Anett itt nyert ifjúsági Európa-bajnokságot, Joó István, Szemán Gergely és Tóth Lilla pedig a dobogó harmadik fokára állhatott. A 2007-es bakui Világkupán Bor Barna ezüstérmes, klubtársa, Braun Ákos ötödik lett.

2011-ben itt rendezték meg a World Judo Masters versenyét, amelyen Ungvári Attila, Csernoviczki Éva és Joó Abigél bronzérmet szerzett, Karakas Hedvig pedig ötödik lett. Ugyanebben az évben Grand Prix helyszíne is volt Baku, Joó Abigél arany-, Mészáros Anett ezüst- és Karakas Hedvig bronzérme mellett Bor Barna ötödik helyet jegyezhetett.

A 2012-es bakui Grand Prix-n Gorjánácz Zsolt az ötödik helyig jutott, 2013-ban Joó Abigél megnyerte az első azeri Grand Slam-tornát a súlycsoportjában, 2014-ben Gercsák Szabina és Szabó Franciska ötödik lett, míg tavaly Bor Barna arany-, Csernoviczki Éva ezüst-, Ungvári Miklós pedig bronzéremnek örülhetett.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)