Péntektől vasárnapig a grúz fővárosra figyel a judós világ, Tbilisziben rendezik meg a harmadik grúz Grand Prix-viadalt. A százezer dolláros összdíjazású tornán tíz magyar judósért szoríthatunk majd. ÉLŐ EREDMÉNYEK     JUDO TV




Az előzetes nevezések alapján hetvenegy ország több mint négyszáz judósa szerepel majd Tbilisziben – érezhető, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozat a végéhez közeledik.

Nem csak a versenyzők között lesz magyar érdekeltsége a tbiliszi Grand Prix-nek, a Nemzetközi Judo Szövetség ugyanis a bírói keretbe jelölte Havasiné Fridrich Annamáriát. Nagy András szakágvezetőtől megtudtuk, hogy az edzők közül Bíró Tamás, Braun Ákos, Flórusz János, Kovács Sándor, Pánczél Gábor, Szabó Ferenc és Toncs Péter kíséri el a válogatottunkat, de a csapattal tart Dénes László gyúró is.


A magyar csapat


FÉRFIAK
66 kg:
Zámbori Bence (Budaörsi SC). 81 kg: Krizsán Szabolcs (BHSE), Ungvári Attila (Közgép-Ceglédi VSE). 90 kg: Vér Gábor (BHSE). 100 kg: Cirjenics Miklós (Atomerőmű SE)
NŐK
48 kg:
Pupp Réka (Atomerőmű SE). 57 kg: Karakas Hedvig (BHSE). 63 kg: Szabó Franciska (Békés Megyei Kano JSE). 70 kg: Gercsák Szabina (Hell-Miskolci JC). 78 kg: Joó Abigél (KSI SE)





Számunkra kedves helyszín Tbiliszi


Ami a mieink „múltját” illeti: a grúz főváros nem tartozott a magyar judósok kirándulásainak főbb célpontjai közé, az elmúlt évtizedben először 2004-ben szerepeltek versenyzőink itt, akkor az athéni olimpia kvalifikációs sorozatának hajrájában a grúz A-kategóriás tornán Ungvári Miklós bronzérmet szerzett, Kosztolánczy György az ötödik, Braun Ákos és Csizmadia Zoltán pedig a hetedik helyen végzett. Öt évvel később Tbiliszi rendezte meg az Európa-bajnokságot, amelyen Ungvári Miklós aranyérmes lett, Csernoviczki Éva a dobogó második, Karakas Hedvig a harmadik fokára állhatott, Ungvári Attila és Mészáros Anett ötödikként, Hadfi Dániel pedig hetedikként zárt.




Ungvári Miklós a második Európa-bajnoki címét nyerte
hat esztendővel ezelőtt Tbilisziben


A 2010-es férfi Világkupán Farkas Bálint a hetedik helyet szerezte meg, négy éve pedig Hadfi Dániel jutott el egészen a fináléig, ezüstérmet szerzett, Tóth Krisztián az első felnőtt Világkupáján az ötödik helyig jutott, míg Farkas Bálint újfent hetedik lett. A londoni olimpiai kvalifikációs sorozat hajrájában Farkas Bálint ötödik helyét jegyezhettük fel, három éve Végvári Martin és Cirjenics Miklós volt ötödik, 2014-ben, az első grúz GP-n Szabó Franciska és Szabó Katinka nevét jegyezték fel a hetedik helyen, míg tavaly Tóth Krisztián bronzérmének, valamint Csernoviczki Éva és Joó Abigél ötödik helyezésének örülhettünk.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
(Judoinfo.hu 2016)