Két arany, két ezüst és négy bronzérmet szereztek a tatabányai Ippon SE judósai a tizennégy országot felvonultató Budapest-kupán, amelynek következtében Csernoviczki Csaba tanítványai az éremtáblázat élmezőnyében végeztek.



Hatalmas mezőny, tizennégy ország több mint ezer ifjú judósa lépett tatamira a Globus Budapest-kupán, amelyet az UTE Megyeri úti jégcsarnokában rendeztek. A gyerek, serdülő és ifjúsági sportolók számára rendezett viadalon a tatabányai Ippon SE is megmérette magát, és a klub több sportolója is jó teljesítménnyel hívta fel magára a figyelmet.

Az ifjúságiak nehézsúlyú kategóriájában indult Fábián Attila (fenti képünkön fehérben), aki négy magabiztos győzelme után a dobogó legfelső fokára állhatott. Szintén aranyérmes lett a serdülő között versenyző Kis Eszter, aki szintén négy győzelemmel szerezte meg a legjobbnak járó aranyérmet. A két ezüstérmet két diák korcsoportban induló versenyző érdemelte ki. A lányoknál 35 kilóban lépett tatamira Ábrahám Titanilla, és két győzelem után csupán a fináléban szenvedett vereséget. A 36 kilóban szereplő Kovács Attila cseh, magyar, szlovák és ukrán ellenfeleket legyőzve jutott a döntőbe, ahol ugyan vereséget szenvedett ukrán riválisától, ám érett versenyzése minden dicséretet megérdemel.

Szintén a diák korcsoportban mutathatta meg tudását Sáhó Dávid, akit az elődöntőben hibás bírói döntés állított meg a menetelésben. A bronzmérkőzésen azonban ismét nyert Dávid, aki megérdemelten vehette át a bronzérmet. A diák lányoknál Kovács Fanni, míg az ifjúságiaknál Szóda Paula is bejutott a legjobb négy közé, ám ott kikaptak, így végül a harmadik helyen végeztek. Szintén a dobogó legalsó fokára állhatott Tóth Krisztián, aki a bronzmérkőzésen Hadaró Balázzsal küzdött, és végül egy jukóval bizonyult jobbnak klubtársánál.

„Nagyon erős mezőny gyűlt össze az idei Budapest-kupán, volt olyan súlycsoport, ahol negyven felett volt az indulók száma. A nyolc érem jó eredménynek számít, főleg annak tudatában, hogy jól is küzdöttek a versenyzőink. Hibák természetesen akadtak, de ezek csupán apróságok, így elégedettek lehetünk” – értékelte a hétvége eredményeit Csernoviczki Csaba, az Ippon SE mesteredzője.

A tatabányai egyesület végül a több mint száz klubot felvonultató mezőnyben az éremtáblázat hetedik helyén végzett. Az Ippon SE, mint a legnagyobb létszámmal nevező klub tárgyjutalomban részesült.

Ifjúságiak. Fiúk. 60 kg: …3. Tóth Krisztián, 5. Hadaró Balázs. +90 kg: 1. Fábián Attila. Lányok. 63 kg: …3. Szóda Paula
Serdülők. Lányok. 35 kg: …5. Ábrahám Titanilla. 57 kg: 1. Kis Eszter
Diák. Fiúk. 36 kg: …2. Kovács Attila. 38 kg: …3. Sáhó Dávid. Lányok. 36 kg: …2. Ábrahám Titanilla. 38 kg: …3. Kovács Fanni
Edzők: Csernoviczki Csaba, Fábián Béla, Essősy Ákos, Staudt Béla, Szeles Viktor



Évié a legszebb ippon

Az Európa-bajnok Csernoviczki Éva nyert az OTP legszebb magyar ipponért járó különdíját a budapesti kontinensviadalon. A legszebb akciót Évi az első meccsén, az orosz Aleszja Kuznyecova ellen hajtotta végre, és ennek lett jutalma az OTP által felajánlott 500 ezer forintos pénzjutalom.



Hadaró Balázs jól tanul, jól sportol


Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter hetven fiatalnak, köztük Hadaró Balázsnak, a tatabányai Ippon SE judósának átadta a Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2012 díjakat pénteken Budapesten.

Az Ippon SE ifjúsági korú versenyzője nemcsak a tatamin, az iskolapadban is magas szinten teljesít, így megérdemelten vehette át Magyarország jó tanulója-jó sportolója 2012 díjat. Az elmúlt évben serdülő Európa-kupát nyert versenyző idén már egy korcsoporttal feljebb, az ifjúságiak között gyűjti az érmeket, közben pedig a tatabányai Árpád Gimnázium tanulója. Az iskolában tavaly 4.8-as átlagot teljesített, így joggal vehette át a díjat Balog Zoltán emberierőforrás-minisztertől. Balázs célja, hogy a jövőben mind az iskolapadban, mind a tatamin hasonló eredményeket érjen el.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!
 
(Judoinfo.hu 2013
Forrás: Ippon SE,
Szeles Viktor)