Illyés Miklós, a felnőtt válogatott szakágvezetője írásban jelezte dr. Tóth Lászlónak, az MJSZ elnökének, hogy nem hosszabbítja meg az év végén lejáró szerződését. Döntését az MJSZ elnöksége tudomásul vette.


Illyés Miklós (jobbról) távozik a magyar válogatott éléről


„A megüresedett szakágvezetői posztra 2010-ben olyan szakembert keresett a szövetség, akit az edzők elfogadnak, akkor elfogadtam a felkérést, és úgy gondolom, sikeresen tudtam koordinálni az olimpiai felkészülést – tájékoztatta a Judoinfo olvasóit Illyés Miklós, aki 2005 óta az MJSZ szakmai alelnöke. – Bejelentettem az elnök úrnak, hogy nem kívánom tovább betölteni a szakágvezetői posztot, az elmúlt két és fél év során azt tapasztaltam, hogy nem szerencsés, ha a szakágvezetői és a szakmai alelnöki feladatokat ugyanaz a személy látja el. Megköszöntem a szövetség dolgozóinak a munkámhoz nyújtott segítségét, hiszen a válogatott felkészülésének, versenyeztetésének zökkenőmentes lebonyolítását több munkatárs, többek között a sportigazgató és a főtitkár segítsége nélkül nem tudtam volna megoldani. Nagyon jól esett, hogy az elnökségi ülésen az edzők nevében Hangyási László köszönetet mondott.”

Illyés Miklós hozzátette, ha a szakmai alelnöki tisztségre újból jelölik, örömmel vállalja a feladatot, mert több olyan területen is folytatná a munkát, amelyek növelnék a magyar judo erejét.

„Az első helyen természetesen az élsport áll, de több más területen is támogatni kell azokat az elképzeléseket, amelyek a teljes magyar judosport fejlődéséhez hozzájárulnak. Fontos feladat az utánpótlást adó kis egyesületek komolyabb támogatása, hiszen náluk is megjelenhetnek ifjú tehetségek, a jövő nagy judósai. Emlékszem, a 2006-os miskolci ifjúsági Európa-bajnokságon milyen jól szerepelt a magyar válogatott, az akkori érmesek közül ketten sikerrel szerepeltek a londoni olimpián.

Ugyancsak nagy feladatnak látom, hogy a judo jelenjen meg az iskolákban, ez az európai szövetség múlt heti kongresszusán is fontos témakör volt. Vannak már konkrét elképzelések, ezeket segíteni, támogatni kell. A sportág vezetése részéről érthető igény, hogy tovább növeljük a judósok létszámát, ahogyan a régiók megerősítésére is szükség van.”

Mint ismeretes, a Magyar Judoszövetség december 16-án vasárnap Budapesten tartja tisztújító közgyűlését.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland)