Euró tízezrekért versenyez szombaton a 66 kilogammos súlycsoport nyolc szuperklasszisa, közöttük lesz az olimpiai ezüstérmes Ungvári Miklós is. A tét óriási: az első helyezett harmincezer eurót – azaz csaknem nyolc és félmillió forintot – kap, az ezüstérmes húsz-, az egyetlen bronzérmes pedig tízezret. A többiek üres kézzel mehetnek haza.



Ungvári Miklós (balról) Tyumenyben újra farkasszemet nézhet
a londoni aranyérmes Savdatuasvilivel


Régóta dédelgetett terv volt egy pénzdíjas szupertorna létrehozása, szombaton ez a terv az Ecco nevű cég támogatásával valóra is válik: a 66 kilogrammos súlycsoport nyolc klasszisa – öt kilogrammos súlykedvezménnyel – csap össze, komoly pénzdíjakért.

Számunkra is szerencsés, hogy éppen azt a súlycsoportot választották a rendezők, amelyben a jelenleg legmagasabban jegyzett magyar judós, az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós jeleskedik. A Tatabánya SC-Ippon Judo versenyzője vasárnap még a csapatbajnokságon erősítette nevelő egyesületét, a Ceglédi VSE-t, most pedig a téli Szibériában próbál szerencsét.

Tyumenyben szombatra enyhébb felmelegedést jósolnak a meteorológusok, így a napi csúcshőmérséklet elérheti majd a –18 Celsius-fokot is. A grandiózus sportcsarnokban azonban igazán forró hangulatra van kilátás, erről a nyolc klasszis gondoskodk majd.

Ungvári Miklós ellenfele lehet az olimpiai aranyérmes grúz Lasa Savdatuasvili, a világbajnok mongol Tsagaanbaatar Khashbaatar, az Európa-bajnok, vb-ezüstérmes spanyol Sugoi Uriarte, az Eb-ezüstérmes azeri Tarlan Karimov, az Eb-bronzérmes szlovén Rok Draksic, az Ázsia-bajnok kazah Szergej Lim és a hazaiak nagy kedvence, a vb-bronzérmes orosz Musa Moguskov. Valamennyien kemény judósok, de kijelenthetjük, ebben a mezőnyben – is – az esélyesek közé tartozik a magyar versenyző.

A Judo Hero Challenge kieséses rendszerben zajlik majd, az elődöntők vesztesei csapnak össze a bronzéremért.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Forrás: EJU
Fotó: IJF, Záhonyi Tamás)