December 6-án Kőbánya az 1906 óta üzemelő patinás, konyhájáról híres Torockó étteremben tartotta tisztségviselő választással egybe kötött évzáró vacsoráját a Magyar Judo Mesterek Klubja.



A megnyitót követően nagyon gyorsan lezajlott a klub vezetőségének újra választása, illetve az eddigi vezetőségi tagok további négy évre történő megerősitése. Egyhangú szavazatokkal lett Flóri Miklós elnök megerősítve további klub elnöki pozíciójában, de ugyanez történt Zatik József lemondását követően dr. Rácz Tamás vezetőségi tagként történt beválasztásával.

Az elmúlt négy év eredményeinek ismertetését követően Flóri Miklós jutalmazta azokat a versenyzőket és segítőit, akik kiemelkedő tevékenységükkel segítették a klub munkáját , illetve erősitették a klub és csapat jó hírét.

A beszámoló végén dr. Nagy Hinst István (3. dan judo és 8. dan ju-jitsu) kért szót, méltatta Flóri Miklós és Keserű László segítségét, amit az elmúlt években kapott, hogy Jászapátiban az igen erős ju-jitsu oktatás mellett versenyzői a judót is gyakorolják és versenyeken is induljanak. Mint a Daniel Blanchet (ju-jitsu 10. dan) által irányított szervezet közép-európai vezetője, tiszteletbeli első danfokozatott adományozott a két judomesternek.

A vacsora előtt Flóri Miklós elmondta, hogy nagyon örül az masters versenyzők eredményeinek. Nehézségek vannak a szponzorok megtalálásával, de az idén ez sikeres volt, így Péter Sándor és Korányi Miklós utaztatását, versenyeztetését a kapott támogatásból meg lehetett oldani.

A mester elmondta még, hogy Péter Sándor harmadik IJF masters-világbajnoki címe nemzetközileg is nagy elismerést váltott ki, de a többi versenyző szereplése is felkeltette a külföldi vezetők, edzők figyelmét. A 2013-as évre is nagy feladatok előtt áll a klub. A magyar bajnokság, a júniusi párizsi Európa-bajnokság és az előre láthatóan az Egyesült Arab Emirátusokban rendezendő IJF masters-világbajnokság a kiemelt verseny, de belga, holland, német és francia nemzetközi versenyekre is érkezett meghívás.

Flóri Miklós elmondta még, hogy nagyon hálás a KSI SE vezetőinek, hogy helyet biztosítanak a judotermükben, de a klub azon van, hogy egy háromszáz négyzetméteres vagy ennél nagyobb termet találjon, amit ki lehetne alakítani központi teremnek a masters versenyzők részére. Két klubtag fel is ajánlotta, hogy kapcsolatai révén a belvárosban, illetve Kőbányán próbálnak egy edzőteremnek megfelelő helyet találni.

A tisztségviselők jelölése során dr. Nagy Hinst István is jelölve lett vezetőségi tagnak, de ezt nem fogadta el. Elmondta, hogy a jövő év nagyon sűrű lesz számára, hiszen nemcsak a judóval foglalkozik Jászapátiban és környékén, hanem országosan több helyen (rendőrségi és büntetés-végrehajtás intézmények) oktatja a ju-jitsut, illetve a hozzá kapcsolódó önvédelmi, rendvédelmi technikákat. Ezenkívül Magyarországon rendezik meg a kempo-világbajnokságot, amin eredményesen szeretne szerepelni tanítványaival. A judóban szintén jól fel szeretne készülni egy eredményes masters Európa-bajnoki szereplésre, valamint kataversenyeken is szeretne indulni barátjával, dr. Tomszer Miklóssal (6. dan). Mindemellett pedig a szakmájában, gyógyszerészként is hely kell állnia, ezért utasította el a megtisztelő javaslatot.

A beszámolók és „hivatalos” hozzáfűzni valók után terítékre kerülő csülök Pékné módra, majd a vaníliás palacsinta már csak hab volt a tortán.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Sümegi Ferenc írása)