Régen látott létszámban, összesen harmincegy csapat vett részt az idei csb-n, az UTE Megyeri úti csarnokában. A férfiaknál a Honvéd nagy csatában győzött, a nőknél a Leányvár nyerte el a bajnoki címet.


A Honvéd-Kipex bajnokcsapata (Fotó: Facebook)


A téli ítéletidő hiába bénította meg az ország egy részét, régen látott nagy számban érkeztek a klubok a vasárnapi csapatbajnokságra: a három osztályban összesen harmincegy együttes mérlegelt!

A legnagyobb érdeklődés természetesen ezúttal is az első osztályú férfiak küzdelmeit övezte, itt végül két fővárosi csapat, a Honvéd-Kipex, illetve a KSI SE jutott be a fináléba. Toncs Péter tanítványai megnyerték az első két meccset, sőt, a harmadikon is vazarival vezetett Vas Tamás Heim Péter ellen, ám néhány másodperccel a vége előtt a KSI fiatalja ipponnal fordítani tudott. Ezt követően a junior vb-bronzérmes Tóth Krisztián nagy csatában egyenlített az „örökifjú” Ledényi Levente ellen, így az utolsó párharcra maradt a döntés. A súlyban előnyben lévő Gombár Szabolcs került hátrányba, Temesi Sebestyén ugyanis jukót kapott dobására, ám Gombár másodperceken belül szertefoszlatta a KSI bajnoki álmait, leszorítással behúzta csapatának az aranyérmet.

A harmadik helyért az egyik ágon a Leányvár B-csapata legyőzte a Kecskeméti JC együttesét, a másikon a Bajai Judo Club diadalmaskodott a Restart-Ceglédi VSE ellen.

A nőknél négy csapat indult, de már előre látható volt, hogy a Leányvár A csapata és a KSI SE együttese lehet harcban az aranyért. A KSI – soraiban a kétszeres Európa-bajnok Joó Abigéllel és a világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadettel – ezúttal nem bírt a Leányvár fiatal sorával, így az aranyérmet Szabó Franciskáék elvitték a fővárosból.

A másodosztályban a férfiaknál a KSI SE, a nőknél pedig a Bajai JC, míg a harmadosztályú férfiaknál a Kaposvári NASE nyerte el a csapatbajnoki címet.

A jó hangulatú viadalon jó néhány kiélezett csatát csodálhattak a jelenlévők, és láthattak szerepelni három londoni olimpikont, az ezüstérmes Ungvári Miklós a ceglédi csapatot erősítette, az ötödik helyezett Joó Abigél ugye ezüstérmet szerzett a KSI tagjaként, míg Csoknyai László ezúttal a Savaria másodosztályú együttesébe szállt be. De nemcsak a jelen csillagai voltak ott a mezőnyben, újra küzdött többek között az UTE egykori junior-világbajnoki ezüstérmese, Rajcsányi Gergő, a szatymaziaknál beszállt a ’kilencvenes években válogatott Szabó Csaba, de a Kecskemét színeiben az 1985-ben(!) vb- és Eb-ötödik helyezett E. Kovács János is Budapestre érkezett. Hiába, a „csébé” varázsa…


I. OSZTÁLY

FÉRFIAK (9 induló)
1. Honvéd-Kipex (Zámbori Bence, Gorjánácz Zsolt, Vas Tamás, Stadler Ádám, Stadler András, Krizsán Szabolcs, Ledényi Levente, Vér Gábor, Gombár Szabolcs, edző: Toncs Péter, Neu Gábor)
2. KSI SE (Csizovszky Ferenc, Juracsek László, Tóth János, Heim Péter, Temesi Sebestyén, Tóth Krisztián, Pocskai Szabolcs)
3. Leányvár B (Szabó Frigyes, Sziklai Albert, Gasper Jerman, Urbán Gergő, Rábai László)
3. Bajai JC (Végvári Martin, Herédi Ákos, Vass Antal, Köller Milán, Czirjenics Miklós)
5. Kecskeméti JC
5. Restart-Ceglédi VSE
7. Budaörsi SC
7. Szegedi JSE

NŐK (4 induló)
1. Leányvár A (Erdélyi Lilla, Szabó Katinka, Bók Viktória, Szabó Franciska, Diviki Barbara, edző: Csernoviczki Csaba, Szabó Ferenc, Pfluger Antal)
2. KSI SE (Kovács Kitti, Jurina Dária, Baczkó Bernadett, Kákonyi Ninetta, Joó Abigél)
3. Leányvár B (Klausz Gabriella, Rábai Boglárka, Makovics Roxána, Vizéli Anna)
4. Judo SZK


II. OSZTÁLY

FÉRFIAK (7 induló)
1. KSI SE (Metz Márk, Maros Viktor, Joó István, Türk Zoltán, Dravecz Zsolt)
2. Ippon Judo Tatabánya (Scheib Ákos, Tamtam Lajos, Juhász Sándor, Esőssy Ákos, Reichert Dániel, Fábián Attila)
3. Savaria JC (Szabó Krisztián, Zámbori Tamás, Bíró Róbert, Csoknyai László, Rajcsányi Gergő)
3. Budaörsi SC (Göndöcs Attila, Kovács Bence, Márkus Róbert, Umheiser István, Márkus Barnabás, Kormány István)
5. Bajai JC
5. Alpok-Adria JI
7. Ronin Judo Balatonfüred

NŐK (2 induló)
1. Bajai JC (Kálmánczhelyi Ildikó, Németh Henrietta, Knetig Emőke, Takács Emese, Nagy Erika, Nagy Erzsébet)
2. Alpok-Adria JI (Vasárus Mária, Bartus Melinda, Csigi Laura, John Réka, Siroki Ibolya, Horváth Johanna)


III. OSZTÁLY

FÉRFIAK (9 induló)
1. Kaposvári NASE (Vida Máté, Huszár Martin, Kordély Péter, Borszéki Bálint, Ughy Viktor, Varsányi Márk, Demeter Bendegúz)
2. Gemenc JK (Sárecz Márton, Hunyadi Bence, Szepesi Dávid, Kasó Ferenc, Kasó Gergő, Haskó János, Zsók Attila)
3. Szatymaz (Gábor Ádám, Kovács Ákos, Kopasz Bence, Kiss Marco, Veszelovszky Kevin, Miklós Balogh Ádám, Kovács Szabolcs, Szabó Csaba)
3. Pécsi VSK (Pálfy Balázs, Grassy András, Kiskó Gergő, Nagy Balázs, Kersics Dávid)
5. Savaria JC
5. Oroszlányi JC
7. Alpok-Adria JI
7. Veszprém JSE


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland)