Az idén sem marad el az amatőr bajnokság, az Ilyés Gyula által életre hívott viadalra 2012. december 15-én szombaton a Budapesti Honvéd-Kipex SE (Budapest XIII., Tüzér utca 56.) judotermében kerül sor.



Több sportágújító kezdeményezés fűződik Ilyés Gyula nevéhez, többek között az országos amatőr bajnokság elindítása is. Az MJSZ szabadidősport bizottságának helyettes vezetője tavaly Kistarcsán biztosított lehetőséget a hobbistáknak, hogy versenykörülmények között is lemérhessék tudásukat. A viadal sikerrel zárult, nem volt kérdés, hogy a hatodik danos Ilyés Gyula az idén is tető alá hozza az amatőrök versenyét.

A bajnokságra december 15-én szombaton a Budapesti Honvéd-Kipex termében kerül sor. A szervezésből Ilyés Gyula mellett a Honvéd egykori judósa, edzője, a sportágat bíróként is szolgáló Szabó Tibor is kiveszi a részét, akárcsak a Kovács Ernő vezette közép-magyarországi régió.

„Fontosnak tartom a judo bázisának szélesítését, ebbe a törekvésbe szervesen beletartozik az amatőr bajnokság évenkénti megszervezése – mondta Ilyés Gyula. – Azért indítottam a kezdeményezést, hogy a sportágat hobbiszinten űző judokák versenykörülmények között is lemérhessék tudásukat. Nem feltörekvő fiatalokat, kiöregedett klasszisokat várunk, hanem igazi hobbistákat, akik szabadidejükben, kedvtelésből űzik a sportágat. Arra is van lehetőség, hogy aki nem érzi magát elég felkészültnek, az – az ellenfelekkel való egyeztetés után – csak földön küzdjön. Külön newazabajnokság nem lesz. Súlycsoport összevonás lehetséges, természetesen jár az aranyérem annak, aki egyedül mérlegelt kategóriájában, de a versenyen az a cél, hogy senki se menjen haza küzdelem nélkül. A viadalon csak férfiak szerepelhetnek, open kategóriában nem szervezünk mérkőzéseket. MJSZ-tagság, sportorvosi engedély nem szükséges, elég egy háziorvosi igazolás, ’egészséges, sportolhat’ bejegyzéssel.”

Az indulás feltételei: minimum 18 éves életkor, felső korhatár nincs
Nevezési díj: 2000 forint
Helyszín: Budapesti Honvéd (Budapest XIII., Tüzér utca 56.)
Mérlegelés: 9.00-10.00
Kezdés: 10.30
Súlycsoportok: 60, 66, 73, 81, 90, 100 és +100 kg
Menetidő: 4 perc
Övszinkorlátozás nincs, akár fehér övvel is rajthoz lehet állni, de a danvizsga sem kizáró ok
A verseny díjazása: Az 1-3. helyezettek éremdíjazásban részesülnek

Általános információk:
- a versenyen minden versenyző saját felelősségére vesz részt, az esetleges sportsérülésekért a verseny rendezői felelősséget nem vállalnak
- Az öltözőkben, fürdőkben hagyott értéktárgyakért a verseny rendezői felelősséget nem vállalnak

Információ: Szabó Tibor, telefon: 06-30-581-1313


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Balogh Zoltán)