Családi siker volt az olimpia! A londoni ötkarikás játékokon kiváló eredményeket elérő sportolók hozzátartozóit is megilleti az elismerés, hiszen valamennyien rengeteget tettek a magyar sikerekért. Ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Magyar Olimpiai Bizottság kitüntette az ötkarikás játékokon dicsőséget szerző kiválóságok hozzátartozóit.


Ungvári Miklós (jobbról) ragyogó teljesítményének a helyszínen tapsolhatott édesanyja


Többek között a női kajaknégyes tagjaként aranyérmet szerző Kovács Katalin (36) édesanyja, Irma és párja, Schmidt Ádám is a Nemzetért, családért, sportért-díjban részesült.

„Amikor a nyáron Londonból hazatértem, anyu a kedvenc ételemmel, a megszokott rakott krumplival várt. Meglepetésként még madártejet is készített nekem. Meg voltam elégedve a teljesítményével – nyilatkozta korábban Kovács édesanyjáról. – Azt tisztelem benne a leginkább, hogy nagyon elszánt, s mindig véghezviszi, amit akar. Ő a példaképem.”


Csernoviczki Éva szülei a díjátadón


A judós Ungvári Miklós (32) édesanyja is megérdemelte a vastapsot, hiszen tíz gyermeket nevelt fel. Fia londoni ezüstérméből ő is kivette a részét.

„Rengeteget hordtam Mikit edzésekre, amikor még gyerekként elkezdte a pályafutását. Jót tett neki a mozgás, mert nagyon eleven volt – emlékezett vissza Erzsébet (62). – Sosem fogom elfelejteni azt a csodálatos érzést, amelyet az olimpián átéltem, hiszen megadatott, hogy a helyszínen tekintsem meg a küzdelmeit.”


Karakas Hedvig és családja a Szépművészeti Múzeumban


Persze, nemcsak a szülők, hanem a házastársak és a gyermekek előtt is kalapot lehet emelni. A háromszoros olimpiai aranyérmes vízilabdázó Kiss Gergelynek (35) ugyanis felesége Anna, valamint kislányai, Viktória valamint Patrícia adnak erőt a hétköznapokon.

„Férjként és apaként én is rengeteg szeretet és energiát kapok a családomtól – vélekedett a nyári játékokon a pólóválogatottal 5. helyen végző Kiss. – Nélkülük nem tudnék sportolni.”

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Blikk
Szabó Endre írása
Fotók: Magyar Olimpiai Bizottság)