Az USIP rendezte meg a hétvégén a rendőr judo-világbajnokságot a Magyarországtól több mint háromezer kilométerre található oroszországi Kazanban. A megmérettetésre tíz ország ötvenöt versenyzője nyújtotta be nevezését.


Hegedűs Dóra a dobogó legfelső fokán


A magyar rendőrséget öten képviselték, köztük volt Hegedűs Dóra őrmester is, aki a Szolnoki Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályán teljesít szolgálatot.

A komoly judós múlttal rendelkező - 2006-ban junior-világbajnoki bronzérmes - Hegedűs Dóra a februári BM országos bajnokságon a dobogó legfelső fokára állhatott fel, ezzel nyílt meg előtte a nemzetközi versenyzési lehetőség.

Különösen izgalmas kihívásnak nézett elébe a fiatal lány, hiszen eggyel magasabb súlycsoportban indult, mint ahogy szokott; a 68 helyett a 78 kilogrammban. Ez azt jelentette, hogy ellenfelei tíz kilóval voltak nehezebbek. Ennek ellenére okosan küzdve, magabiztosan menetelt előre az első helyig, maga mögé utasítva az orosz és osztrák sportolókat.



Az USIP honlapja szerint a férfiak csapatversenyében Magyarország a házigazda oroszok mögött ezüstérmet szerzett, a bronzérmet az osztrák válogatott vihette haza. A magyar egyéni eredményekről nem érkezett jelentés.

 

 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: Szoljon.hu)