A tatabányai Ippon Judo SE londoni olimpián eredményesen szereplő judósai, Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós, valamint Csernoviczki Csaba mesteredző a XXX. nyári játékok befejezése óta sem pihentek sokat. Alig van olyan nap, amikor ne vennének részt valamilyen ünnepségen. Legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök a Parlamentben köszöntötte az olimpia magyar hőseit, köztük a tatabányai Ippon SE kiválóságait is.



Már több mint egy hónap eltelt a londoni olimpia óta, legjobb sportolóink számára azonban folyamatosan érkeznek a meghívások különféle ünnepségekre, díjátadókra. A tatabányai Ippon SE két kiválósága, Csernoviczki Éva és Ungvári Miklós, valamint Csernoviczki Csaba edző legutóbb a Parlamentben járt, ahol Orbán Viktor miniszterelnök Áder János köztársasági elnökkel és Kövér Lászlóval, az Országgyűlés elnökével együtt adott át a londoni érmeseknek és a sikereikben részes szakembereknek a kitüntetéseket. A Parlament kupolatermében rendezett ünnepségen Csernoviczki Éva és Csernoviczki Csaba a Magyar Arany Érdemkereszt (polgári tagozat) díjazottja lett, míg Ungvári Miklós a Magyar Érdemrend Tisztikeresztet (polgári tagozat) vehette át.

„Bár egy kicsit fárasztó ennyi fogadáson részt venni, nagy megtiszteltetés volt ott lenni a Parlamentben. Az edzéseket már elkezdtük, hiszen jövőre Budapesten rendezik az Európa-bajokságot, ahol az aranyéremért lépek tatamira” – nyilatkozta az ünnepség után Csernoviczki Éva, aki a londoni olimpián első magyar női judósként a dobogó harmadik fokára állhatott.

Évi mellett az Ippon SE többi versenyzője is készül a különféle megmérettetésekre. Az elmúlt hétvégén a még ifjúsági korú Fábián Attila, valamint Tóth Patrícia mutathatta meg tudását a juniorok kontinensviadalán a horvátországi Porec-ben. Bár a felkészülésük jól sikerült, Attila az elutazás előtti napon megbetegedett, míg Patrícia könyökfájdalmak közepette készült az Európa-bajnokságra. Az éremszerzés mindkettőjük számára bravúrnak számított volna. Fábián Attilát az orosz Kakovkin, Tóth Patríciát pedig a később bronzéremig jutó francia Rosso búcsúztatta.

Az U23-as korosztályban szereplő Erdélyi Lilla és Nagy István Levente szintén kontinensviadalra készül, ám az ő megmérettetésükig még két hónapot várni kell. Addig is a korcsoport országos bajnokságán mutathatták meg tudásukat. A Baján rendezett viadalon Lilla aranyérmet nyert, míg Levente a dobogó harmadik fokára állhatott. Rajtuk kívül még Salánki Evelin szerepelt eredményesen, akit csak a fináléban tudtak legyőzni, így a második helyen végzett.

A legkisebbek Oroszlányban és Tatabányán szerepeltek és nem is okoztak csalódást. Mindkét viadalon az Ippon SE valamennyi versenyzője dobogóra állhatott, ráadásul az előbbi verseny pontversenyében a második helyét szerezték meg a klub sportolói.


Megyei elnök lett Csernoviczki Csaba

Csaknem kétszázötven fiatal – 1993-2000 között született – judós vette birtokba a Földi Imre Sportcsarnokot a közelmúltban, ugyanis észak-dunántúli régiós nyílt rangsorversenyt rendezett a Tatabányai Judo Club (TJC), a torna Faragó Benjamin-emlékverseny is volt egyben. A megmérettetésen a fiúk-lányok több korcsoportban küzdöttek az érmekért, a jó helyezésekért.

Faragó Benjamin kiváló tatabányai válogatott judós volt, aki tragikus körülmények között vesztette életét. A viadal kezdete előtt tartott közgyűlést a megyei judószövetség, amelynek élére Csernoviczki Csabát (Tatabányai Ippon Judo SE) választották a leköszönő Végh Tibor (Oroszlányi JC) helyére. A két alelnök Kunyik Zsolt (TJC) és Pfluger Antal (Leányvár) lett.

Az emlékversenyt Schmidt Csaba, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármestere nyitotta meg, majd kezdődtek a küzdelmek. A versenyzők számára a tét, az A-B-C korcsoportokban az országos bajnokságra való feljutás volt, a többi judósnak pedig a versenylehetőség. Több tatabányai és megyei egyesület vett részt a derbin, sőt, Győr-Moson-Sopron megyéből, Veszprém megyéből és a fővárosból is érkeztek indulók a seregszemlére.


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012

Forrás: Ippon Judo Tatabánya,
Kemma.hu)