Nyugodtan mondhatjuk, minden korábbinál nagyobb az érdeklődés az idei kata-világbajnokság iránt, amelynek szombaton és vasárnap az olaszországi Pordenone ad otthont. Harminchárom ország százharminckét párosa mutatja be tudását.   ÉLŐ TV


A Kodokan Gosin Dzsicu-no kata világbajnoki címvédő japán párosa


Egyre nagyobb hangsúlyt kap a sportágon belül a judo hagyományait kiemelt módon őrző formagyakorlatok ápolása, ezt jelzi az is, hogy immár a negyedik kata-világbajnokságra kerül sor az előttünk álló hétvégén.

Az érdeklődés valóban felülmúlja a korábbiakat, s nagy öröm, hogy Magyarország is részt vesz a „küzdelmekben”. Színeinket három páros képviseli a Járdán Tamás, Radics András duó a Kime-no katában (határozottság formagyakorlata), a Simon Mihály, Hegedűs Péter és a Ziegler Csaba, Szekeres Ákos páros pedig a Kodokan Gosin Dzsicu-no katában (Kodokan önvédelmi formagyakorlat) ad számot felkészültségéről.

Csak érdekességként: az eddig megrendezett három világbajnokságon kizárólag a sportág „őshazájából” érkezett judósok tudtak aranyérmet szerezni, a tizenöt győzelmet jegyző Japán mögött a vb-házigazda Olaszország a második legeredményesebb nemzet hat ezüst- és hat bronzéremmel, míg az „örök” éremtáblázat harmadik helyén Irán áll, négy ezüsttel és négy bronzzal.

A kata-világbajnokság honlapja: KLIKK IDE! 


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Forrás: EJU)