Három magyar judós is tatamira lépett az olimpiát követő első Világkupa-viadalon, a mongóliai Ulánbátorban, közülük a 66 kilogrammos Zámbori Bence az ötödik helyen végzett.



A 66 kilogrammosok között ilencen indultak harcba az aranyéremért, köztük volt két magyar versenyző, az U23-as Európa-bajnok Zámbori Bence (képünkön), illetve a junior-világbajnoki ezüstérmes Gorjánácz Zsolt.

A Honvéd-Kipex fiataljai közül Gorjánácz Zsolt nem volt szerencsés a sorsolásnál, a kínai Csinggel kellett bemérkőznie, ezt az összecsapást pedig ipponnal elveszítette. A negyeddöntőben Zámbori Benc aranyponttal kapott ki a mongol Altansukhtól, majd a vigaszágon vazarival legyőzte az ugyancsak mongol Batgerelt. A bronzmeccsen a dél-koreai Vang bizonyult jobbnak, így Zámbori Bence az ötödik helyen zárta a Világkupát.

A 81 kilogrammosok versenyében a miskolci Pusztai Patrik csak intésekkel kapott ki a későbbi ezüstérmes mongol Nyamsurentől.

A Világkupán a dél-koreai válogatott dominált, versenyzői hét arany-, három ezüst- és hat bronzérmet gyűjtöttek, az éremtáblázaton a házigazda Mongólia (4, 8, 14) és Japán (2, 2, 1) zárt még az első három között.

A mongóliai Világkupa eredményei: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Carlos Ferreira)