Ebben az évben már második junior Európa-kupáját nyerte Tóth Krisztián, aki ezúttal a berlini szupertornán állhatott a dobogó tetejére. A másik magyar dobogós, Hencz Norbert bronzérmet szerzett a 66 kilogrammban.



Tóth Krisztián (balról a második) a berlini dobogón


Tóth Krisztián finn, litván, német, grúz és holland ellenfelének legyőzése után a döntőben egy újabb grúz judóssal találkozott, Culukidzét ipponnal győzte le. A KSI SE 90 kilogrammos ifjú csillaga ezzel az Európa-bajnokság előtt az ötödik helyre jött fel súlycsoportjának európai ranglistáján. A lista kissé csalóka, hiszen Tóth Krisztián csak az idén lépett fel a 90 kilósok közé, tavalyi eredményei alapján még mindig második a 81 kilogrammban…

Hencz Norbert szerezte a mieink másik érmét Berlinben: a Honvéd-Kipex 66 kilós judósa remekül szerepelt, öt győzelem mellett csupán a japán Takaicsitól szenvedett vereséget, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel a legnépesebb súlycsoportban. Hencz Norbert korábban az ifjúságiak között kétszer is volt Európa-kupán dobogós, a juniorok között először szerzett érmet.

Berlinben ezúttal is igen népes mezőny lépett tatamira, harmincnégy ország 551 judósa mérlegelt, köztük a mieink tizenhat fővel. A két érmes mellett Fogasy Gergő (90, Kecskeméti JC), Gercsák Szabina (63, Hell-Miskolci JC) és Kárpáti Emese (+78, Kaposvári SI) az ötödik, Végvári Martin (66, Bajai JC) és Pupp Réka (44, Atomerőmű SE) pedig a hetedik helyen végzett.



Hencz Norbert jobbról a berlini érmesek között


Az Európai Judószövetség honlapján már megtekinthető a juniorok rangsora a közelgő Európa-bajnokság előtt. Porecbe a már említett – két súlycsoportban is szereplő – Tóth Krisztián mellett egy versenyzőnk szerepel súlycsoportjában a Top10-ben, Pupp Réka kilencedik a 44 kilogrammosok között.

A berlini Európa-kupa eredményei: KLIKK IDE!


 
LEGYEN ÖN IS A KLUB TAGJA!

(Judoinfo.hu 2012
Gombkötő Roland
Fotó: EJU, Falk Scherf)